Duurzame held in de kijker: 't Valkennest

't Valkennest (grote weergave)
In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. We zetten 5 Oostkampse duurzame helden in de kijker. Lees het interview met 't Valkennest.

Wat is 't Valkennest?

In 't Valkennest, gelegen in het prachtige park De Valkaart, wonen zes mensen met een beperking samen met een conciërge. Begeleiding wordt voorzien door viro vzw. Met onze bewoners proberen we zo inclusief mogelijk te wonen, we doen mee aan evenementen in de buurt, winkelen bij lokale handelaren en steken ook vaak onze handen uit de mouwen. Enkele van onze bewoners werken ook in de buurt, op een boerderij of bij de voetbalclub als vrijwilliger. We zijn verzot op onze groentjes uit onze eigen tuin en zijn ook een verdeelpunt voor groenten -en fruitpakketten van bioboerderij 't Ambrozijn. 

Samen afval rapen

Vanaf het begin kwamen we in contact met Hendrik van Proper Oostkamp. Hendrik gaat heel vaak afval rapen en zorgt er voor dat Oostkamp er properder bij ligt. Dat vonden wij en onze bewoners fantastisch. Frederik wou hier zelf heel graag aan meehelpen. Zo kwam een mooie, duurzame, ecologische samenwerking tot stand. Frederik en Hendrik spreken elke week af om afval te rapen, en dat doen ze fantastisch! Een extra voordeel is dat De Valkaart er nog properder bij ligt. Doe zo verder, helden!

Bedankt 't Valkennest voor jullie inzet!

In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. Deze campagne heeft als doel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (=SDG's) lokale gezichten te geven in de verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Deelnemende gemeenten duiden lokale duurzame helden aan. Dat zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die dagelijks duurzaam bezig zijn. In Oostkamp willen we de nadruk leggen op onze organisaties en verenigingen die:
• zich inzetten voor diegenen die anders vaak uit de boot (dreigen) te vallen
• extra aandacht hebben voor kwetsbaarheid en het wegwerken van drempels
• bij voorkeur meerdere SDG’s tegelijk vertegenwoordigen

op 18 september 2022
Nieuwsoverzicht
LCP