Duurzame held in de kijker: Nieuwvliet

Nieuwvliet (grote weergave)
In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. We zetten 5 Oostkampse duurzame helden in de kijker. Lees het interview met Nieuwvliet.

Wat is Nieuwvliet?

Nieuwvliet is een ontmoetingshuis in Nieuwenhove (Lieven Gevaertplein), die in 2021 onder de vleugels van ’t Gezelletje werd opgericht. Je kunt er terecht voor een koffie en een babbel, een leuke activiteit, een drankje op het terras, een spelletje petanque …

Het doel is om mensen samen te brengen bij een drankje of een versnapering, om mensen die zich soms eenzaam voelen de kans te geven anderen te ontmoeten, om de verbondenheid tussen de mensen van Nieuwenhove te bevorderen. 

Een enthousiast team van vrijwilligers staat van dinsdag tot zaterdag, telkens van 14 tot 17 uur, klaar om je met open armen én met de glimlach te ontvangen.

Voor wie is Nieuwvliet bedoeld?

Iedereen is er welkom: buurtbewoners, senioren, gezinnen met kinderen …Er liggen gezelschapsspelen zoals Rummikub, Bingo en kaarten op jou te wachten. Naast het gebouw is er een mooie speeltuin, een petanquebaan, een voetbal- en volleybalveld. Kortom, er is voor elk wat wils!

De prijzen voor een drankje en versnapering worden bewust laag gehouden zodat mensen die het financieel moeilijk hebben ook bij ons terecht kunnen.

Je bent ook welkom op speciale activiteiten: op woensdag 2 november met Allerheiligen en Allerzielen, een Sinterklaasfeest voor de kinderen op zaterdag 3 december en een gezellige, kleinschalige Kerstmarkt op zaterdag 17 december. Hou de aankondigingen voor deze activiteiten in de gaten!

Ook in de andere ontmoetingshuizen in Oostkamp kun je terecht: ’t Gezelletje in centrum Oostkamp, Tope in Ruddervoorde en Het Hertenbos in Hertsberge.

Bedankt Nieuwvliet voor jullie inzet!

In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. Deze campagne heeft als doel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (=SDG's) lokale gezichten te geven in de verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Deelnemende gemeenten duiden lokale duurzame helden aan. Dat zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die dagelijks duurzaam bezig zijn. In Oostkamp willen we de nadruk leggen op onze organisaties en verenigingen die:
• zich inzetten voor diegenen die anders vaak uit de boot (dreigen) te vallen
• extra aandacht hebben voor kwetsbaarheid en het wegwerken van drempels
• bij voorkeur meerdere SDG’s tegelijk vertegenwoordigen

op 18 september 2022
Nieuwsoverzicht
LCP