Duurzame held in de kijker: Karate club Oostkamp

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Karate club Oostkamp (grote weergave)
In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. We zetten 5 Oostkampse duurzame helden in de kijker. Lees het interview met Karate club Oostkamp.

Op welke manier zet de vereniging zich in ten behoeve van kwetsbare personen?

Personen van gelijk welke origine, kleur of geaardheid, slachtoffers van geweld, pesterijen, personen met angst of gebrek aan assertiviteit zijn bij ons welkom. Karate kan hierbij een vorming zijn om zich daar doorheen te loodsen.

Met welke drempels worden kwetsbare personen vaak geconfronteerd en op welke manier trachten jullie deze als vereniging weg te werken?

Drempels die wij zien zijn faalangsten, gebrek aan assertiviteit en onzekerheid. Zich in een groep moeilijk kunnen uiten.

Onze lessen geven mensen structuur en een manier om hun weerbaarheid en assertiviteit te verbeteren en onzekerheid weg te werken.

Op welke prestatie of activiteit in dit verband zijn jullie erg trots?

We zijn erin geslaagd bij een lid die de ziekte van “la Tourette” heeft, deze ziekte volledig onder controle te houden. Op dit moment heeft betrokkene zelfs zijn eerste Dan zwarte gordel behaald en verschillende kampioentitels in het karate. Hij wordt bij ons ingeschakeld als lesgever.

Bedankt Karate club Oostkamp voor jullie inzet!

In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. Deze campagne heeft als doel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (=SDG's) lokale gezichten te geven in de verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Deelnemende gemeenten duiden lokale duurzame helden aan. Dat zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die dagelijks duurzaam bezig zijn. In Oostkamp willen we de nadruk leggen op onze organisaties en verenigingen die:
• zich inzetten voor diegenen die anders vaak uit de boot (dreigen) te vallen
• extra aandacht hebben voor kwetsbaarheid en het wegwerken van drempels
• bij voorkeur meerdere SDG’s tegelijk vertegenwoordigen

op 18 september 2022
Nieuwsoverzicht
LCP