Duurzame held in de kijker: Kruimelcafé

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kruimelcafé (grote weergave)
In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. We zetten 5 Oostkampse duurzame helden in de kijker. Lees het interview met het Kruimelcafé.

Wat doet het Kruimelcafé?

Het Kruimelcafé is een lokaal burgerinitiatief ontstaan na de droomavond eind 2016. Sinds 2017
zetten wij ons als vrijwilligers in om met producten die niet meer verkocht kunnen worden een lekkere en voedzame maaltijd te bereiden. Solidariteit en respect voor mens en voedsel zijn kernwaarden van dit initiatief.

Elke week zoeken we dus een betere bestemming voor voedseloverschotten: we maken een gevarieerd menu, volledig gebaseerd op wat we die week hebben ontvangen.

Elke dinsdagmiddag om 14 uur gaan we aan de slag in de keuken van de RAAT in Oostkamp. Iedereen is welkom om te helpen met koken (en eten). Interesse om een handje te helpen? Contacteer ons via kruimelcafe@gmail.com

Voor wie is het Kruimelcafé bedoeld?

We streven naar een mix van mensen zodat het elke week opnieuw een leuke avond wordt. Dus heb je het wat moeilijker en kan je een goedkope, gezonde maaltijd gebruiken? Of wil je gewoon een avondje niet koken en toch genieten van een gezellige avond en een lekker bordje vol? Bij ons ben je aan het juiste adres! Daarnaast houden we ook wat aan de kant voor mensen die dat extra steuntje kunnen gebruiken. Welkom elke dinsdag om 18 uur in de RAAT, Schooldreef 5, Oostkamp.

Bedankt Kruimelcafé voor jullie inzet!

In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. Deze campagne heeft als doel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (=SDG's) lokale gezichten te geven in de verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Deelnemende gemeenten duiden lokale duurzame helden aan. Dat zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die dagelijks duurzaam bezig zijn. In Oostkamp willen we de nadruk leggen op onze organisaties en verenigingen die:
• zich inzetten voor diegenen die anders vaak uit de boot (dreigen) te vallen
• extra aandacht hebben voor kwetsbaarheid en het wegwerken van drempels
• bij voorkeur meerdere SDG’s tegelijk vertegenwoordigen

op 18 september 2022
Nieuwsoverzicht
LCP