Duurzame held in de kijker: LRV De Waterkant Oostkamp

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

West-Vlaams team G-ruiter (grote weergave)
In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. We zetten 5 Oostkampse duurzame helden in de kijker. Lees het interview met de Landelijke rijvereniging.

Op welke manier zet de Landelijke rijvereniging zich in ten behoeve van kwetsbare personen?

Vanuit LRV De Waterkant Oostkamp wordt het G-rijden georganiseerd. Binnen het LRV G-paardrijden primeert het recreatieve aspect steeds op het competitieve. LRV wil aan alle personen met een beperking de kans geven om aan dressuurwedstrijden deel te nemen en dit zowel binnen als buiten hun werking met valide ruiters.

LRV leden met een beperking, die aangesloten zijn als wedstrijdruiter, kunnen een eigen proef G-dressuur rijden op de wedstrijden waaraan de rijvereniging waarbij hij of zij aangesloten is, deelneemt.

Met welke drempels worden kwetsbare personen vaak geconfronteerd en op welke manier trachten jullie deze als vereniging weg te werken?

Specifiek voor het G-rijden in de paardensport, is het soms moeilijk om aan geschikte paarden te geraken. Vandaar dat er vanuit onze verenging een paard ter beschikking wordt gesteld waarmee kan gereden worden door ruiters met een beperking.

Op welke prestatie of activiteit in dit verband zijn jullie erg trots?

Wij zijn vooral trots, als club, op een van onze leden, Heidi Vandermoere, die de G-werking voor onze provincie op de kaart wist te zetten en nog altijd mee ondersteunt en begeleidt.

Bedankt LRV De Waterkant Oostkamp voor jullie inzet!

In de week van 18-25 september 2022 gaat de SDG-campagne door met als thema “Laat niemand achter”. Deze campagne heeft als doel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (=SDG's) lokale gezichten te geven in de verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Deelnemende gemeenten duiden lokale duurzame helden aan. Dat zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die dagelijks duurzaam bezig zijn. In Oostkamp willen we de nadruk leggen op onze organisaties en verenigingen die:
• zich inzetten voor diegenen die anders vaak uit de boot (dreigen) te vallen
• extra aandacht hebben voor kwetsbaarheid en het wegwerken van drempels
• bij voorkeur meerdere SDG’s tegelijk vertegenwoordigen

op 18 september 2022
Nieuwsoverzicht
LCP