Op naar de 10.000 stappen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

10.000 stappen (grote weergave)
En de eerste stap begint bij jouw voordeur!

De campagne 10.000 stappen werd in een nieuw jasje gestoken. Heb je de wegwijzers al zien hangen aan het station, op het Gemeenteplein, aan De Valkaart …? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen locaties in je buurt makkelijk te voet of met de fiets af te leggen zijn.

Door deze wegwijzers in het straatbeeld te voorzien, daagt de gemeente je dus uit om meer te bewegen. Laat de auto wat vaker aan de kant staan, ga te voet of gebruik vaker de fiets. Op de groene borden zie je hoeveel stappen je zet naar een bepaalde locatie of in hoeveel minuten je er naartoe rijdt met de fiets.

Te voet zie en beleef je zoveel meer! Dat mooie kleedje in de etalage, de geur van versgebakken brood, een buurvrouw waar je een praatje mee kan maken … En ondertussen ben je goed bezig om 10.000 stappen per dag te halen. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De campagne 10.000 stappen is een meerjarenplan en heeft elk jaar een bepaald thema. Ook de komende vier jaar zetten we als gemeente verder in op beweegvriendelijke buurten.

op 06 september 2022
Nieuwsoverzicht
LCP