Nieuwe Warme Oostkampse Wijk in Moerbrugge

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veldstraat in Moerbrugge (grote weergave)
De gemeente stimuleert en ondersteunt een warme buurtwerking in 8020. Naast een waaier aan bestaande initiatieven, is er sinds dit jaar het WOW-label. Vraag jij er ook eentje aan voor jouw buurt?

Na Waardamme en Ruddervoorde, is er nu ook een Warme Oostkampe Wijk (WOW) in Moerbrugge! Op zaterdag 23 juli werd de derde WOW officieel ingehuldigd door een enthousiaste burengroep.

De Veldstraat in Moerbrugge noemt zich terecht een Warme Wijk.

“De Veldstraat is een lange straat met nogal wat doorgaand verkeer, maar dat houdt de bewoners niet tegen om er toch een gezellige buurt van te maken waar we zorg dragen voor elkaar én samen plezier maken!”, vertelt straatambassadeur Kurt Geurts.

“Zo ging er in 2019 een straatfeest met BBQ door en supporteren we met de jaarlijkse kermisloop in Moerbrugge enthousiast voor de lopers die door onze straat passeren. We staan met de buren op de oprit of aan de voordeur, het ideale moment om samen een praatje te maken. En als er ergens een helpende hand nodig is, weten we elkaar ook steeds te vinden. Of het nu gaat over het opzetten van een tent voor een (communie)feest, of het uitlenen van materiaal, een babbeltje slaan … altijd is er wel iemand van de buren bereid.”

WOW?

Of het nu gaat over senioren die moeilijk te been zijn en een helpende hand kunnen gebruiken om hun boodschappen te doen, alleenstaanden die zich eenzaam voelen en nood hebben aan een babbel, gezinnen met jonge kinderen die worstelen met de combinatie van alle taken: iedereen kan de hulp van een goede buur gebruiken. De gemeente stimuleert en ondersteunt een warme buurtwerking in 8020. Het werken met straatambassadeurs en brugfiguren, ontmoetingshuizen openstellen, gevelbanken en burenhulpkaarten aanbieden: dit zijn maar enkele van de vele initiatieven die de gemeente onderneemt.

In 2022 zet de gemeente in op het nieuwe WOW-label: hiermee wilt ze straten en buurten motiveren om het samenhorigheidsgevoel te verstevigen. Het gevoel geven dat iedereen de moeite waard is en iets kan betekenen voor de ander, vanuit zijn specifieke talent of achtergrond. 

WOW-label aanvragen?

Wijken of buurten die geïnteresseerd zijn om het WOW-label aan te vragen, nemen contact op via tel 050 819 906 of warmegemeente@oostkamp.be.

op 29 juli 2022
Nieuwsoverzicht
LCP