Recyclagepark Oostkamp dinsdag 19 juli gesloten als voorzorg voor extreme hitte

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

noun_Information_369609 (grote weergave)
Om de medewerkers en bezoekers van het recyclagepark te beschermen tegen de extreme hitte, werd beslist om het recyclagepark dinsdag 19 juli uitzonderlijk te sluiten.

Ook binnen andere diensten wordt toegezien op de voorzorgen in het kader van het warmteactieplan en indien nodig de werkzaamheden aangepast.

Vanaf maandag 18 juli wordt erg warm weer voorspeld. Daarom heeft Zorg en gezondheid donderdag 14 juli de waarschuwingsfase van het Vlaamse warmteactieplan opgestart. Je beschermen tegen de zon, voldoende water drinken, verstandig sporten … het zijn een aantal van de tips om eventuele gezondheidsrisico’s door de warmte tegen te gaan.

Ook binnen de gemeente worden in het kader van dit warmteactieplan enkele extra maatregelen genomen. Zo wordt er voor meer verkoeling en schaduw gezorgd voor de kinderen in de speelpleinwerking. De activiteiten van de arbeiders van de gemeente worden ook aangepast.  

Het recyclagepark zal om die reden ook gesloten zijn op dinsdagmiddag 19 juli, om zo zowel medewerkers als bezoekers te beschermen tegen de hitte op het warmste moment van de dag. Deze beslissing wordt nu reeds genomen zodat de bezoekers hiervan tijdig op de hoogte gebracht kunnen worden.

op 15 juli 2022
Nieuwsoverzicht
LCP