Integratie initiatieven in Oostkamp

integratie (grote weergave)
De eerste praattafels met anderstaligen zijn achter de rug in Oostkamp, in het najaar worden er nog meer georganiseerd. Ook de buddywerking wordt gaandeweg opgestart en andere initiatieven volgen in het najaar.

Ken of ben je iemand die Nederlands niet als moedertaal heeft? Heb je interesse om je kennis Nederlands te oefenen? Dan kan je binnenkort deelnemen aan onze praattafels of afspreken met een buddy om samen vrije tijd te beleven.

Praattafels zijn laagdrempelige oefenkansen Nederlands. In kleine groep wordt in een gezellige setting over dagdagelijkse dingen gepraat. Van eind mei tot eind juni gingen op dinsdagavond 5 sessies praattafels door met anderstaligen in de cafetaria van LDC De Stip in Oostkamp. Met gemiddeld 9 Nederlandstalige deelnemers en 14 anderstalige deelnemers was het telkens een erg gezellige activiteit. Om het half uur wordt er doorgeschoven van gesprekspartner en wordt dus opnieuw kennis gemaakt en Nederlands geoefend. In het najaar worden nieuwe praattafels georganiseerd. Praktische info volgt daarover later. Heb je alvast interesse? Registreer je als Nederlandstalige via Oostkamp - Praattafels met anderstaligen (giveaday.be) of als anderstalige via Interesse om Nederlands te oefenen - Gemeente Oostkamp

Buddywerking is samen vrije tijd beleven in Oostkamp als gelijkwaardig sociaal contact. Het Nederlands wordt geoefend en er worden waardevolle sociale contacten gelegd. Er zijn intakegesprekken geweest met enkele potentiële deelnemers. Binnenkort starten de eerste buddytrajecten.

Heb je ook interesse om buddy te worden? Registreer je als Nederlandstalige via Oostkamp - Buddywerking voor anderstalige nieuwkomers (giveaday.be) of als anderstalige via Interesse om Nederlands te oefenen - Gemeente Oostkamp.

Meer info via Integratie: samen Nederlands oefenen - Gemeente Oostkamp

op 12 juli 2022
Nieuwsoverzicht
LCP