De werken zijn klaar!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De werken zijn klaar (grote weergave)
De veilige en comfortabele verbindingsweg tussen Moerbrugge en Oostkamp is een feit! De deadline - bij de start van de werken nog eind augustus voorzien - werd gehaald.
Op donderdagmiddag 14 juli werd de weg tussen Moerbrugge en Oostkamp geopend voor het verkeer.

Veilig en comfortabel voor alle weggebruikers

Tijdens de werken, die eind februari van start gingen, werkte de gemeente samen met de provincie en de Vlaamse waterwegbeheerder aan:

  • een logische en comfortabele oversteekplaats voor fietsers op het jaagpad (in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen)
  • een veilige schoolomgeving met een trage weg tussen de rotonde en de school
  • bredere en afgescheiden fietspaden
  • vernieuwde en veiligere kruispunten (ter hoogte van de Rivierstraat en aan de kerk)
  • een structurele onderhoudsbeurt voor de kanaalbrug (door De Vlaamse Waterweg nv)

Meer info over het project en waarom de werken nodig waren, vind je hier. 

Afwerking na het bouwverlof

De aannemer maakte z'n belofte waar om de werken voor de start van het bouwverlof af te ronden zodat vlot verkeer tussen Moerbrugge en Oostkamp opnieuw mogelijk is voor alle weggebruikers. Na het bouwverlof volgt nog de afwerking van de trage weg (met extra toplaag) tussen de school in de Moerbrugsestraat en de rotonde zodat deze volledig klaar is voor de start van het nieuwe schooljaar. Ook de aanplantingen en een aantal kleinere werken (bijvoorbeeld verlichting) worden na het bouwverlof verder bekeken en afgewerkt.

Dienstverlening van De Lijn 

De Lijn behoudt tijdens de vakantieperiode de gewijzigde dienstverlening die tijdens de werken van kracht was. Vanaf 1 september wordt de dienstverlening terug aangepast, tegelijkertijd worden een aantal verbeteringen meegenomen. Meer info volgt later en is te vinden via de website van De Lijn. Tot 1 september blijft het eenrichtingsverkeer in de Lettenburgstraat van kracht. 

Dank je wel 

Deze ingrijpende werken zorgden onvermijdelijk voor hinder. We willen de buurtbewoners en ondernemers uitdrukkelijk bedanken voor hun begrip en geduld. Op vrijdagavond 9 september klinken we samen nog op de goede afloop, een uitnodiging voor dit feestelijke moment volgt later nog.
op 14 juli 2022
Nieuwsoverzicht
LCP