Evenementenplein van start: Oostkampse verenigingen aan zet

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Evenementenplein  (grote weergave)
De gemeente en de Oostkampse verenigingen zijn klaar voor een bruisende zomer. Het evenementenplein achter OostCampus werd omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplek. Van zondag 26 juni tot en met donderdag 21 juli staan er dagelijks activiteiten en evenementen op het programma.

3,5 weken sfeer en gezelligheid, dat is het doel van het evenementenplein. Vorig jaar organiseerde de gemeente ‘Kiosk in ’t park’, een retro muziekkiosk waar allerlei culturele activiteiten corona-veilig konden plaatsvinden. In 2020 en 2021 stonden er in de verschillende dorpskernen ook sheltertenten waar verenigingen hun zomeractiviteiten konden organiseren. Uit deze initiatieven ontstond het idee om de verenigingen in de nasleep van de corona-crisis een duwtje in de rug te geven door op een centrale plek in de gemeente een evenementenplein in te richten.

Unieke kans voor verenigingen

Meer dan 20 verenigingen grepen de unieke kans om het evenementenplein gratis af te huren. Door er een activiteit of evenement voor het grote publiek te organiseren kunnen verenigingen hun werking in de kijker zetten en nieuwe leden aantrekken. “Een prachtig initiatief van onze gemeente”, zegt hoofdleider Daan Rosseel van KSA Ten Rode. “Na 2 jaar waarin er weinig kon en mocht kan ik het evenementenplein alleen maar toejuichen. Voor ons als jeugdbeweging is een evenement organiseren niet alleen leuk, maar ook leerrijk. Het biedt ook kansen om mensen te ontmoeten en te verbinden.”

Ontdek het programma

Het aanbod van activiteiten en evenementen op het plein is gevarieerd. Van een comedy-avond met Joost Van Hyfte en sportinitiaties yoga en gevechtssport tot een jazzoptreden en een (kinder)film op groot scherm. Er is (bijna) dagelijks iets te doen, iedereen is welkom!

Het volledige programma is terug te vinden op deze pagina. Voor sommige activiteiten is het noodzakelijk om in te schrijven of een ticket te kopen. Meer info daarover vind je op dezelfde pagina.

Burgemeester Jan de Keyser: “De corona-crisis heeft de afgelopen 2 jaar onvermijdelijk z’n stempel gedrukt op het verenigingsleven. De Oostkampse verenigingen hebben hun veerkracht getoond, maar verdienen zeker nog een duwtje in de rug. Met de organisatie van het evenementenplein slaan we 2 vliegen in 1 klap: we creëren een sfeervolle plek waar onze inwoners graag samenkomen en zetten tegelijkertijd onze verenigingen in de kijker. De zomer kan beginnen!” 

op 27 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP