Speelpleinwerking en T-rit: zomerfun voor kinderen en tieners

noun_Children Playing Ball_681874 (2) (grote weergave)
Voor ouders is het in de zomer vaak een puzzel om de vrije dagen van hun kroost in te vullen met leuke activiteiten. Ook tieners willen graag op een leuke manier hun vrije dagen beleven. De speelpleinwerking en T-rit zijn daarvoor de perfecte oplossing!

Speelpleinwerking SPWOK

Voor alle kinderen geboren tussen 2010 en 2016 (eerste tot zesde leerjaar)

Lieselot, mama van Suze, Basiel en Lou: "Een dag buiten spelen heeft zoveel meer voordelen voor opgroeiende kinderen dan op schermpjes bezig zijn. Voor een democratische prijs kunnen mijn 3 kinderen hier op het speelplein naar hartenlust spelen, knutselen, kampen bouwen, waterspelletjes spelen … Een win-winsituatie voor zowel onze kinderen als ons om de vakantiedagen op een leuke manier in te vullen!”

Lara, monitor speelpleinwerking: "Ik ben ondertussen al 8 jaar SPWOK-monitor. Ik doe het alsof het voor mezelf zou zijn 😊. Elk jaar kom ik in de zomer met plezier terug, samen met een heleboel andere  enthousiaste animatoren. Ik hou ervan om leuke spellen en opdrachten te bedenken. Het leukste is natuurlijk als de kinderen zelf super enthousiast zijn. Zo heb ik al eens in de zandbak een heus zee-avontuur beleefd en ben ik een aantal keer in een spontaan watergevecht terechtgekomen. Aan plezier is er op het speelplein geen tekort!”

Jongerenwerking T-rit

Voor alle tieners geboren tussen 2007 en 2009 (eerste tot derde middelbaar)

 • Elke maandag- en woensdagnamiddag: welkom in jeugdhuis JOC den Artisjoc voor activiteiten in of in de buurt van het jeugdhuis.
 • Op vrijdag: op uitstap tijdens de Topdagen (samen met jeugdhuis Beernem en Damme):
  • jumpsquare (8 juli)
  • Walibi (15 juli)
  • Campo Solar (29 juli)
  • paintball (5 augustus)
  • padel en tennis (12 augustus)
  • wakeboarden (19 augustus)
  • slotfeest (26 augustus).

Alle info vind je op de pagina van T-rit.

Sam, deelnemer T-rit: "Ik ben vorig jaar heel de zomer met mijn vrienden naar T-rit geweest. Als je je verveelt tijdens de zomer, is T-rit zeker een aanrader! Je kunt er met een klein budget leuke activiteiten beleven. Zelf kan ik dit jaar niet meer deelnemen omdat ik te oud ben, maar ik geef de tip graag aan iedereen uit het eerste, tweede en derde middelbaar!”

op 24 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP