Gemeente start met UiTPAS regio Brugge

UiTPAS (grote weergave)
Brugge, Beernem, Blankenberge, Jabbeke, Damme, Oostkamp, Knokke-Heist, Torhout en Zuienkerke zetten momenteel de laatste stap in de opstart van de UiTPAS regio Brugge. In onze gemeente werd de samenwerkingsovereenkomst voor de vrijetijdspas intussen goedgekeurd door de Gemeenteraad.

Na goedkeuring bij alle lokale besturen start begin 2023 de UiTPAS regio Brugge op. De regio Brugge wordt daarbij de derde regio in West-Vlaanderen die instapt in UiTPAS, na de regio Westhoek en Zuidwest.

Punten sparen en inruilen voor voordelen

In Vlaanderen en Brussel genieten al meer dan 285.000 kinderen en volwassenen van de UiTPAS-voordelen in meer dan 100 steden en gemeenten bij 3.000 organisatoren. Met de vrijetijdspas kan elke burger die deelneemt aan een UiTPAS-activiteit punten sparen en opnieuw inruilen wanneer deze participeert aan sport-, cultuur-, of jeugdactiviteiten. Punten inruilen voor voordelen kan over heel Vlaanderen en Brussel. In alle UiTPAS-gemeenten in Vlaanderen en Brussel kan men dus op zoek gaan naar een korting, gadget, cadeau of een unieke beleving.

Groot aanbod

De lokale besturen Brugge, Beernem, Blankenberge, Jabbeke, Damme, Oostkamp, Knokke-Heist, Torhout en Zuienkerke werken samen om een zo groot mogelijk aanbod van vrijetijdsactiviteiten te kunnen presenteren aan hun bevolking. Gezinnen en personen die maar beperkte financiële middelen aan vrije tijd en cultuur kunnen besteden, krijgen bij het gebruik van hun voordeelkaart een extra korting. 

Op de Gemeenteraad van juni werd de samenwerkingsovereenkomst voorgelegd en goedgekeurd.

Burgemeester Jan de Keyser: “We willen ons aanbod van cultuur, sport en vrije tijd nog laagdrempeliger maken voor al onze inwoners. Daarom zetten we, samen met 8 andere lokale besturen, onze schouders onder de UiTPAS regio Brugge en werken we aan een zo groot mogelijk aanbod van vrijetijdsactiviteiten.”

op 17 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP