Stand van zaken renovatie theaterzaal De Valkaart

Theater (grote weergave)
Eind maart zijn de renovatiewerken aan de theaterzaal De Valkaart gestart. Door vertraging in levering van materialen zal de nieuwe zaal niet klaar zijn tegen de start van het nieuwe cultuurseizoen. De gemeente zorgt dit najaar voor alternatieve locaties.

Een bruisend 8020, waar het goed is om te leven, dat is Oostkamp. Daar hoort ook een succesvolle theaterzaal bij. De huidige zaal is intussen 28 jaar oud. Het werd dus hoog tijd voor een update. Eind maart zijn de renovatiewerken gestart. Door o.a. de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is er echter vertraging in de levering van materialen. Hierdoor zal de vernieuwde zaal niet klaar zijn tegen de start van het nieuwe cultuurseizoen, begin oktober.

De gemeente heeft voor haar eigen cultuurprogramma alternatieve locaties gevonden, zoals de evenementenzaal in Ridefort, de Sint-Blasiuskerk Waardamme, de Sint-Janskerk Hertsberge en OostCampus. Ook voor de verenigingen die normaal hun activiteiten plannen in de theaterzaal is en wordt er gekeken voor een oplossing. Zo kunnen de inwoners dit najaar blijven genieten van cultuur en ontspanning in 8020.

Als alles volgens plan verloopt, zal eind januari 2023 de gerenoveerde theaterzaal klaar zijn.

Burgemeester Jan de Keyser: “Het is vandaag de dag nu eenmaal de realiteit dat veel bouw- en renovatieprojecten vertraging oplopen. Dat is jammer, maar uitstel is geen afstel. In Oostkamp zijn er voldoende alternatieve locaties om deze periode te overbruggen. We staan als bestuur nog altijd achter de beslissing van deze investering en kiezen er bewust voor om de nieuwe zaal pas in gebruik te nemen als die volledig gerenoveerd is. Alvast iets om naar uit te kijken in 2023! Ondertussen zullen we op de ons gekende klantgerichte wijze oplossingen aanreiken voor verenigingen die daarmee hun programma moeten aanpassen.”

op 17 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP