Oekraïense ontmoetingsavond: proeven van elkaars cultuur

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

oekraïense ontmoetingsavond (grote weergave)

Momenteel verblijven er zo’n 90 Oekraïense inwoners in 8020. Als gemeente vinden we het belangrijk om zowel onze Oekraïense gasten als de Oostkampse gastgezinnen met elkaar in contact te brengen. Een ontmoetingsmoment, waarop samen gekookt en gegeten wordt, werkt verbindend en nodigt uit tot verbroedering.

Daarom slaan lokale vrijwilligers van het Kruimelcafé en Oekraïense koks de handen in elkaar om een lekkere maaltijd op tafel te toveren tijdens een ontmoetingsavond op woensdag 15 juni. Op het menu staan lokale gerechten uit zowel Oekraïne als België: hét moment om letterlijk te proeven van elkaars cultuur!

Samenwerking met het Kruimelcafé

Het Kruimelcafé is de uitgelezen partner om deze samenkomst mee vorm te geven. Zij werken niet enkel met duurzame en lokale producten maar zijn vanuit hun visie wekelijks bezig met het sociale en verbindende aspect van gezamenlijk koken en eten.

Vrijwillige bijdrage

De maaltijd wordt volledig gratis aangeboden door de gemeente en de leden van Gemeenteraad, Bijzonder Comité en AGB.

We doen daarnaast wel graag een warme oproep om een vrijwillige bijdrage te storten op rekening BE98 0910 0092 7993 van OCMW Oostkamp. Deze middelen worden aangewend in het kader van verbindende activiteiten voor kwetsbare mensen, o.a. de tijdelijk ontheemden uit Oekraïne.

op 16 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP