Ontmoeting staat centraal tijdens verwelkomingsmoment voor nieuwe inwoners

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Terugblik onthaal nieuwe inwoners (grote weergave)
Op donderdagavond 9 juni ontving de gemeente de nieuwe inwoners die tussen september 2021 en maart 2022 in Oostkamp zijn komen wonen. Tijdens het verwelkomingsmoment werden de Oostkampenaren wegwijs gemaakt in hun nieuwe gemeente.

De gemeente organiseert twee keer per jaar een verwelkomingsmoment waarop de nieuwe inwoners uitgenodigd worden. In 2021 kwamen er 343 nieuwe inwoners in Oostkamp wonen, dat zijn er een 150-tal meer dan in 2020. Eerder dit jaar haalde Oostkamp de symbolische kaap van 24.000 inwoners. De stijging van het aantal inwoners blijft zich jaar na jaar doorzetten en is in alle deelgemeentes merkbaar.

Tijdens het verwelkomingsmoment kregen de nieuwe Oostkampenaren meer informatie over de gemeente in al zijn aspecten, de dienstverlening, de toekomstvisie … Daarna was er tijd om, bij een hapje en een drankje, kennis te maken met het bestuur en met elkaar.

Burgemeester Jan de Keyser: “We vinden het belangrijk om de nieuwe inwoners persoonlijk welkom te heten in onze gemeente. Het verwelkomingsmoment is een belangrijke kans tot ontmoeting en zich verbonden voelen met andere nieuwe inwoners en het bestuur. Dat ligt volledig in lijn met de visie van onze warme gemeente en de 8020-filosofie.”

Bekijk de terugblik

op 10 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP