Prijzen voor winnaars van de Fair Trade affichewedstrijd

Fair Trade affichewedstrijd 2022 (grote weergave)
Op donderdag 9 juni werden in OostCampus de winnaars bekend gemaakt van de Fair Trade affichewedstrijd. Zowel de publieksprijs als de juryprijzen werden overhandigd aan de jonge ontwerpers.

Voor de publieksprijs kon in de maand mei online een stem worden uitgebracht. Er werden net geen 300 stemmen geregistreerd. Het bleef tot op het einde erg spannend. Eigenlijk was elke affiche een prachtig werk. 

Bedoeling van de actie is vooral om jongeren te sensibiliseren rond het thema Fair Trade en om Fair Trade zichtbaar te maken. De jongeren mochten hun inspiratie de vrije loop laten. Er werden 4 scholen, 8 klassen en meer dan 160 leerlingen bereikt. 

De Oostkampse kunstenaars ontvangen een waardebon die ze kunnen spenderen aan Fair Trade-lekkers in de wereldwinkel van Oostkamp. In totaal was er een prijzenpot van 75 euro te verdelen. De inzendingen van de Middenschool werden door het leeftijdsverschil apart beoordeeld ten opzichte van de inzendingen van de lagere scholen. 

Naast de bonnen ontvangen de winnaars ook een gepersonaliseerde chocoladetrofee. Fee Defoort, een 23 jarige Ruddervoordse, heeft net als bij vorige editie de trofeeën ontworpen. Tot eind juni kunnen alle ontwerpers met een foto van het raam waar hun affiche hangt terecht bij ’t Gezelletje voor een gratis chocoladereep.  

Publieksprijs:

Kinga Wiercinska – VBS De Vaart

Juryprijzen:

1ste prijs middenschool: Jil Sander – Middenschool Sint-Pieter

1de prijs lagere school: Samuel Sepulveda – VBS De Vaart

2de prijs lagere school: Maxe Acquet – Basisschool Facet

Wil je meer weten over Fair Trade in je gemeente? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website van Fair Trade gemeenten.

op 10 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP