Nieuwe Warme Oostkampse Wijk in Ruddervoorde

Vliegend-Paardstraat in Ruddervoorde (grote weergave)
De gemeente stimuleert en ondersteunt een warme buurtwerking in 8020. Naast een waaier aan bestaande initiatieven, is er sinds dit jaar het WOW-label. Vraag jij er ook eentje aan voor jouw buurt?

Of het nu gaat over senioren die moeilijk te been zijn en een helpende hand kunnen gebruiken om hun boodschappen te doen, alleenstaanden die zich eenzaam voelen en nood hebben aan een babbel, gezinnen met jonge kinderen die worstelen met de combinatie van alle taken: iedereen kan de hulp van een goede buur gebruiken. De gemeente stimuleert en ondersteunt een warme buurtwerking in 8020. Het werken met straatambassadeurs en brugfiguren, ontmoetingshuizen openstellen, gevelbanken en burenhulpkaarten aanbieden: dit zijn maar enkele van de vele initiatieven die de gemeente onderneemt.

In 2022 zet de gemeente in op het nieuwe WOW-label: hiermee wilt ze straten en buurten motiveren om het samenhorigheidsgevoel te verstevigen. Het gevoel geven dat iedereen de moeite waard is en iets kan betekenen voor de ander, vanuit zijn specifieke talent of achtergrond. 

WOW in Ruddervoorde

Op woensdag 9 februari werd het eerste WOW-label officieel geplaatst ter hoogte van het centrale speelplein in de Watersnipstraat in Waardamme. Nu is er ook een WOW-label in Ruddervoorde, in de Vliegend-Paardstraat.

In de Vrijlatenstraat, Vliegend-Paardstraat, Westkantstraat (tot aan de Zingende watermolen) en Polderstraat (tot aan de beek) heerst er heel wat samenhorigheid onder de inwoners. Voor straatambassadeur Wendy Coene was het dan ook een logische stap om het label van Warme Oostkampse Wijk aan te vragen.

"Onze buurt is enorm betrokken en verbonden met elkaar: we houden contact in een Facebookgroep van de wijk, verspreiden bij gelegenheid een buurtkrant, organiseren regelmatig een buurtdrink, gaan op stap als mooimakers om afval in de bermen op te ruimten, helpen elkaar bij kleine klusjes. Wij zijn helemaal WOW!"

WOW-label aanvragen?

Wijken of buurten die geïnteresseerd zijn om het WOW-label aan te vragen, nemen contact op via tel 050 819 906 of warmegemeente@oostkamp.be.

op 02 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP