Winnaar Oostkampse ambassadeur Ik koop lokaal bekend

ambassadeur ik koop lokaal (grote weergave)
Welke handelaar uit 8020 mag zich een jaar lang ambassadeur van de campagne Ik koop lokaal noemen?

Donderdagavond 2 juni zijn de ambassadeurs van de campagne Ik koop lokaal bekend gemaakt. In Oostkamp waren er 6 handelaren die meestreden voor de titel van ambassadeur: Bloembinderij Van Herck, Braafboetiek, Choc'atelier, De Grutterij, K-Deetje en Puur. De campagne ik koop lokaal zet lokaal shoppen in de kijker om zo nog meer inwoners te overtuigen van de voordelen van winkelhieren.

Inwoners konden stemmen voor en stoefen met hun favoriete handelaar. Van de 6 Oostkampse handelaren heeft Pieter Demey van Choc'atelier de meeste stemmen gekregen. Proficiat! 

Pieter, van waar komt je passie voor chocolade?
"Als kleine man was ik een echte zoete bek: een opleiding als bakker/patissier was duidelijk voor mij weggelegd. Naast mijn opleiding in de bakkerijschool Ter Groene Poorte, werkte ik als 16-jarige in het weekend bij Dominique Persoone van The Chocolate Line. Als er 1 iemand is die de liefde voor chocolade kan overbrengen dan is hij het wel. Daar werd het me steeds meer duidelijk dat chocolade echt wel mijn passie is!"

Waarom stelde je je kandidaat voor de campagne Ik koop lokaal?
"Ik heb nu al 8 jaar mijn eigen chocolaterie in Oostkamp. Na al die tijd ben ik nog steeds blij met mijn keuze om me te vestigen in 8020. Lokale winkels zijn hier echt een meerwaarde. Ik heb dan ook geen moment geaarzeld om me kandidaat te stellen voor Oostkampse ambassadeur van de campagne Ik koop lokaal. Dat ik verkozen ben, is een zeer mooie erkenning voor mijn passie en ondernemerschap. Het is mooi te zien hoe ondernemerschap in Oostkamp nog echt gewaardeerd en gestimuleerd wordt. Mijn collega-handelaars zijn ook stuk voor stuk mensen die zich inzetten voor hun product én hun klanten. En zo maken we samen het verschil."

Hoe zie je je rol als ambassadeur?
"Als ambassadeur wil ik dan ook echt bijdragen aan het samenhorigheidsgevoel van de winkeliers en horecazaken in 8020. Want zonder al deze toffe adresjes zou Oostkamp niet zijn wat het nu is: een zeer toffe gemeente waar het leuk vertoeven is en waar er zo veel te doen en te beleven is, waaronder shoppen!"

op 03 juni 2022
Nieuwsoverzicht
LCP