Bewegen in Oostkamp is fun

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fietsactie voor scholen (Foto: Geert Stubbe) (grote weergave)
De maand juni staat in het teken van bewegen. Als gezonde gemeente zet Oostkamp in op het sensibiliseren en motiveren van inwoners om (meer) te bewegen. In de kijker staan de grote fietsactie voor scholen, wandelen in 8020 en een – ja, je leest het goed- sappentrapper.

Als gezonde gemeente zet gemeente Oostkamp in de maand juni in op bewegen. Met een aantal acties wil ze inwoners sensibiliseren over het belang van bewegen en motiveren om dit vaker te doen.

Fietsactie voor scholen

Op dinsdag 31 mei is er een fietsactie voor scholen. VBS De Vaart (Moerbrugge), VBS Baliebrugge, VBS De Sprong (Waardamme), VBS De Kiem (Ruddervoorde), Basisschool Facet (Oostkamp) en Freinetschool Klimop (Oostkamp) nemen hieraan deel. De fietsactie bestaat uit een fietstocht naar De Wara waar de leerlingen uitleg krijgen over fietsveiligheid. Er wordt ook een mountainbiketocht gemaakt. Politiezone Het Houtsche, fietsclub WTC Oostkamp en de Sportraad werken mee aan de actie en bezorgen de leerlingen een dag met aandacht voor verkeersveiligheid, fietsbehendigheid en fietsplezier.

Wandelen in 8020

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. En het goede nieuws is: stappen kan je overal, zeker in 8020.

  • In samenwerking met Beweging.net en Oostkampse verenigingen zijn er 7 wandelroutes in 8020 uitgestippeld, gaande van 1,4 tot 8 km.
  • Daarnaast is er de Beweeglus, een route voor gezinnen met kinderen én voor sportievelingen die graag wat extra bewegen. Op het parcours van 5,8 km vind je op 7 plaatsen een leuke opdracht om ter plaatse uit te voeren. Onderweg kom je ook langs 4 gezellige speelpleinen.

De 7 kleurrijke boekjes met de wandelroutes en de folder van de Beweeglus zijn gratis te verkrijgen in het Onthaal in OostCampus en in Bibliotheek-infopunt (Kapellestraat).

Sappentrapper

In de maand juni reist er door Oostkamp, Beernem, Jabbeke en Zedelgem (de 4 gemeenten van de Eerstelijnszone WE40) een sappentrapper. Terwijl je trapt (met de fiets), maak je sap. Een originele manier om te bewegen! De sappentrapper komt naar Oostkamp in de week van 20 juni. Je vindt die week de trapper elke dag van 14 tot 16 uur aan het Lokaal Dienstencentrum De Stip (Sint-Jozefsdreef 8, Oostkamp), behalve op donderdag 23 juni, dan staat de sappentrapper op de wekelijkse markt aan het Gemeenteplein. Kom zeker eens langs om je eigen, gratis sapje te fietsen.

Met deze acties zet de gemeente in op gezondheidspreventie én op plezier beleven aan bewegen! Beweeg je mee?

op 31 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP