Bezoek aan de eeuwelingenbomen in De Waarde

Bezoek aan de eeuwelingenbomen (Foto Geert Stubbe) (grote weergave)
Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van vijf Oostkampenaren werden eeuwelingenbomen geplant in De Waarde in Waardamme. Later zullen deze nog verplant worden naar een eeuwelingentuin in Oostkamp.

Oostkampenaren die hun 100ste verjaardag vieren, worden door gemeente Oostkamp in de bloemetjes gezet. Zij die verblijven in een woonzorgcentrum krijgen een rozen- of vlinderstruik die geplant wordt in de tuin van het WZC. De jarigen die nog thuis wonen, kregen tot voor kort een rozen- of vlinderstruik of boom die op een openbare plaats dicht bij hun huis werd geplant.

Omdat de gemeente steeds op zoek is naar nieuwe manieren van verbinden en ontmoeten, is er beslist om de bomen voor de 100-jarigen die nog thuis wonen samen te zetten, in een eeuwelingentuin. Deze tuin komt op een plaats die toegankelijk is voor iedereen zodat het een ontmoetingsplaats wordt voor jong en oud. De zoektocht naar een geschikte locatie voor deze eeuwelingentuin loopt nog. In afwachting hiervan zijn er alvast 5 appel- en perenbomen geplant op het speelplein De Waarde in Waardamme.

Op zaterdag 28 mei was er een bezoek aan de bomen met de jarigen en hun familie in De Waarde.

op 30 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP