Strek die beentjes en ontdek het moois van 8020

Wandelen in 8020 (grote weergave)
Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. En het goede nieuws is: stappen kan je overal! Trek er dus op uit en ontdek zo het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Weet je niet waar te starten? We zetten je op weg met enkele suggesties!

Verenigd op pad: 7 x wandelroutes

In samenwerking met Oostkampse verenigingen en Beweging.net stippelden we een 7-tal wandelroutes in 8020 uit. De boekjes met routes zijn gratis te verkrijgen aan het Onthaal in OostCampus of Bibliotheek-infopunt (Kapellestraat 19).

  • Waardamme: 1,4 – 2,2 of 4 km (met dank aan 60-plussers)
  • Nieuwenhove: 3 km (door Samana Oostkamp)
  • Nieuwenhove: 4.8 km (door Femma Oostkamp)
  • Oostkamp centrum: 6 km (door Femma Oostkamp)
  • Oostkamp centrum en Nieuwenhove: 7 km (door OKRA Oostkamp)
  • Baliebrugge: 7.5 km (door OKRA Oostkamp)
  • Moerbrugge: 8 km (door PASAR Oostkamp)

Je vindt de boekjes ook als PDF op onze website.

Wandelen met een extraatje

De Beweeglus is een route voor gezinnen met kinderen én voor sportievelingen die graag wat extra bewegen. Op het parcours van 5,8 km vind je op 7 plaatsen een leuke opdracht die je makkelijk ter plaatse kan uitvoeren. Onderweg kom je ook enkele gezellige speelpleintjes tegen.

Aangezien de route een lus is, kan je overal langs het parcours inpikken. Het boekje met de route is gratis te verkrijgen aan het Onthaal in OostCampus of Bibliotheek-infopunt (Kapellestraat 19). Je vindt het ook op onze website.

Parel van 8020

De Kampveldwandelroute is bewegwijzerd en zo’n 9,1 km lang. Je kan starten aan de kerk van Waardamme of aan de (fiets)parking langs de Waterstraat. De wandeling is een van de mooiste in de regio. Er is ook een mooie avontuurlijke mountainbikeroute van 4 km.

Op stap met de kaart

Westtoer heeft ook een aantal routes uitgestippeld in Oostkamp. Deze wandelkaarten, o.a. de wandelnetwerkkaart “Bulskampveld”, zijn te koop in Bibliotheek-infopunt (Kapellestraat 19) en aan het Onthaal in OostCampus.

op 30 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP