Ruddervoorde Koers: 66ste Sint-Elooisprijs op dinsdag 17 mei

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op dinsdag 17 mei organiseert VC Riddersport Ruddervoorde de 66ste Sint-Elooisprijs. Die zal live te volgen zijn langs het parcours en uitgezonden worden op Focus-WTV.

De Elites met Contract rijden tussen 13 uur en 17.30 uur op een vernieuwd parcours van 166,5 km in 15 ronden. Na een jaar met veel beperkingen omwille van de corona-maatregelen, kan Ruddervoorde Koers opnieuw met publiek georganiseerd worden. Voor wie niet aanwezig kan zijn, is er opnieuw een live uitzending op Focus-WTV. Zo hoeft niemand de koers te missen.

Op en rond het parcours gelden een aantal specifieke maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden. De omwonenden en de scholen werden hiervan per brief op de hoogte gebracht door de organisatoren van de wedstrijd.

Verkeerssituatie:

  • Er geldt een eenrichtingsverkeer in over de volledige omloop: Torhoutsestraat - Sijslostraat - Kwagatstraat - Bergenstraat - Cijnsdreef - Torhoutsestraat - Sasputstraat - Polderstraat - Vliegend Paardstraat - Westkantstraat - Torhoutsestraat
  • De start- en aankomstzone bevindt zich rond sportcentrum Ridefort, het Sint-Elooisplein en het Hofplein. In die zones wordt parking voorbehouden voor deelnemers, genodigden en ploegen. 
  • Alle handelaars, landbouwers, zelfstandigen en industriëlen vragen we om bestellingen of leveringen voor of na de wedstrijd te laten plaatsvinden. Gelieve uw klanten of leveranciers hiervan te verwittigen.
  • Die dag geldt een specifieke regeling met De Lijn voor de duur van de wedstrijd. Buslijn 21 (Brugge – Zwevezele – Tielt) en streeklijn 64 (Torhout – Ruddervoorde) zullen het centrum van Ruddervoorde niet aandoen.
  • De school in de Leegtestraat kan vanaf 12.30 uur niet meer worden bereikt vanuit de Torhoutsestraat. Er is wel toegang mogelijk te voet vanuit de Vlasbloemstraat of vanuit de Sportstraat. Ook andere scholen zullen een stukje van de omloop moeten volgen tijdens de wedstrijd, tegen de rijrichting inrijden is niet toegelaten.
  • In bijlage vindt u een kaart van de omloop.

Jan de Keyser, burgemeester: “Na een moeilijk jaar waarin corona veel beperkingen oplegde, kunnen sportliefhebbers opnieuw volop genieten van Ruddervoorde koers. Om dit unieke sportgebeuren voor iedereen toegankelijk te maken, is er ook dit jaar opnieuw een live uitzending voorzien op Focus-WTV. We kijken alvast uit naar deze  ‘gewone’ editie, waar we gezellig samen de koers kunnen beleven. Bedankt voor de inspanningen van de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van dit sportevenement.”

op 10 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP