Uitreiking diploma’s Tiener Techniekacademie

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Prijsuitreiking Tiener Techniekacademie op 4 en 6 mei 2022 (grote weergave)
Op woensdag 4 en vrijdag 6 mei werden de diploma’s van de Tiener Techniekacademie uitgereikt in de Middenschool Sint-Pieter. Van februari tot mei 2022 konden in Oostkamp 51 enthousiaste kinderen uit het 5de en 6de leerjaar proeven van verschillende technieken.

De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES, met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de provincie West-Vlaanderen, de provincie Oost-Vlaanderen en tal van bedrijven/sectoren en lokale besturen. Het is een erkende Vlaamse STEM-academie. In Oostkamp is er zowel een junior- als tienerafdeling. Van februari tot mei 2022 konden 51 enthousiaste kinderen uit het 5de en 6de leerjaar in de Tiener Techniekacademie proeven van verschillende technieken.

In totaal maakten ze 4 concrete projecten. Hiermee proefden ze van verschillende technieken. Dit ging van chemie, over hout, mechanica, elektriciteit, elektronica tot een robot bouwen en programmeren. Er vond ook een actief bedrijfsbezoek plaats.

De 4 projecten waren:

  • een CNC-machine/plotter – programmeren: in deze sessie leerden ze een LEGO Spike robot programmeren zodat hij figuren kan tekenen;
  • elektriciteit ontdekken – lampjes schakelen als de beste;
  • werken met hout – de mysteriebox: ze maakten een houten kist, die anderen niet makkelijk open krijgen;
  • het voederhuisje – werken met metaal en hout.

Op woensdag 4 en vrijdag 6 mei werden in de Middenschool Sint-Pieter de diploma’s aan de 51 leerlingen uitgereikt.

op 09 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP