Ondertussen op de werf in Moerbrugge ...

Zicht op de werken aan de rotonde in de Moerbrugsestraat (grote weergave)
De onderhoudswerken aan de kanaalbrug en de heraanleg van de Moerbrugsestraat verlopen vlot.

Laatste stand van zaken 

  • De structurele onderhoudswerken van De Vlaamse Waterweg nv aan de kanaalbrug schieten goed op. De brug is intussen gezandstraald en geschilderd. De aannemer heeft de stelling weggenomen. In de week van 2 mei wordt de brug ontgrendeld en platgelegd. De komende weken werkt de aannemer de brug verder af: de slijtlaag op het wegdek wordt aangebracht, de oplegtoestellen - dat zijn de steunpunten tussen het brugdek en de pijlers - worden vervangen en de leuningen worden teruggeplaatst.
  • Ook de werken van de gemeente aan de rotonde en de aansluiting met de Patersonstraat gaan vlot vooruit. De veilige fietsverbinding langs het jaagpad en de trage weg in de Moerbrugsestraat krijgen momenteel volop vorm. 

Voorbereiding volgende fase

De volgende fase, die begin juni van start gaat, wordt momenteel volop voorbereid in overleg met alle betrokken partijen. Binnenkort volgt daarover meer info.

Blijf op de hoogte! 

De bewoners van Moerbrugge en Steenbrugge ontvangen per fase een bewonersbrief in de bus. Meer informatie is ook steeds te vinden op deze webpagina, in De Merel en op onze Facebookpagina. Liever het laatste nieuws onmiddellijk in je mailbox? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse, digitale nieuwsbrief.

op 03 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP