Verenigingen gezocht voor bruisend evenementenplein tijdens de zomer

sfeerbeeld evenementenplein (grote weergave)
De gemeente is volop plannen aan het maken voor een heerlijke zomer. Centraal in de programmatie staat het evenementenplein. De locatie achter OostCampus wordt vanaf 26 juni tot en met 21 juli omgetoverd tot een gezellige en levendige ontmoetingsplek. … Doet jouw vereniging mee?

3,5 weken sfeer en gezelligheid, dat is het doel van het evenementenplein. Vorig jaar organiseerde de gemeente ‘Kiosk in ’t park’, een retro muziekkiosk waar allerlei culturele activiteiten corona-veilig konden plaatsvinden. In 2020 en 2021 stonden er in de verschillende dorpskernen ook sheltertenten waar verenigingen hun zomeractiviteiten konden organiseren. Uit deze initiatieven ontstond het idee om een evenementenplein in te richten. De gemeente zorgt voor een zomerse en sfeervolle inkleding van de locatie achter OostCampus met een strand, loungehoekjes, zomerbar, planten, podium, lichtjes …

Dubbel doel

Erkende verenigingen kunnen het evenementenplein, inclusief artiest, gratis afhuren om er evenementen en activiteiten te organiseren voor het grote publiek of enkel voor hun leden. De baropbrengst gaat volledig naar de vereniging die mee organiseert. Zo krijgen de Oostkampse verenigingen een (financieel) duwtje in de rug na 2 moeilijke corona-jaren. Tegelijkertijd is het een unieke kans om hun vereniging in de kijker te zetten en nieuwe leden aan te trekken. Inwoners jong en oud kunnen dan weer 3,5 weken lang genieten van een gevarieerd aanbod van evenementen en activiteiten op een centrale locatie in hun gemeente.

Meer info voor verenigingen

Verenigingen ontvingen via e-mail meer info over het initiatief. Geïnteresseerde verenigingen kunnen zich inschrijven via deze webpagina.

Burgemeester Jan de Keyser: “De corona-crisis heeft de afgelopen 2 jaar onvermijdelijk z’n stempel gedrukt op het verenigingsleven. De Oostkampse verenigingen hebben hun veerkracht getoond, maar verdienen zeker nog een duwtje in de rug. Met de organisatie van het evenementenplein slaan we 2 vliegen in 1 klap: we creëren een sfeervolle plek waar onze inwoners graag samenkomen en zetten tegelijkertijd onze verenigingen in de kijker.” 

op 21 maart 2022
Nieuwsoverzicht
LCP