Werken kanaalbrug I Fiets aan de hand bij gebruik tijdelijke noodbrug

noodbrug (grote weergave)
De Vlaamse Waterweg nv en de politie hebben beslist om (brom)fietsers die de noodbrug gebruiken, te laten afstappen. Op die manier wordt de geluidsoverlast voor de buurt beperkt. Dank aan iedereen die dit respecteert.
De afgelopen dagen ontvingen we verschillende vragen en opmerkingen over de tijdelijke noodbrug van De Vlaamse Waterweg nv die fietsers en voetgangers kunnen gebruiken tijdens de werken aan de kanaalbrug en in de Moerbrugsestraat. De toegankelijke hellingen nodigen uit om (snel) te fietsen, maar dit veroorzaakt geluidshinder voor de buurtbewoners en maakt de verkeerssituatie op de brug voor andere gebruikers onveiliger.

Zoeken naar oplossingen

Verschillende technische oplossingen werden bekeken, maar het is niet evident om een oplossing te vinden die in alle (weer)situaties veilig genoeg blijft en bovendien betaalbaar is, aangezien het gaat over een tijdelijke situatie. De waterwegbeheerder blijft de komende weken verder zoeken en test nog verschillende mogelijke oplossingen uit.

(Brom)fietsers stappen af

De waterwegbeheerder en de politie hebben beslist om fietsers vanaf nu te laten afstappen. Zij mogen dus enkel met de fiets aan de hand over de brug.
 
Aan de brug komt duidelijke signalisatie en De Vlaamse Waterweg nv bekijkt ook of er fysieke barrières kunnen komen zonder de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld bakfietsen te beperken.
op 04 maart 2022
Nieuwsoverzicht
LCP