Vrijwilliger in de kijker: Caro Verbrugghe

Vrijwilliger Caro Verbrugghe (grote weergave)
In de maand maart zetten we elke week een vrijwilliger in de kijker. Lees hier het interview met Caro Verbrugghe.

Welke soorten vrijwilligerswerk doe je Caro? 

Ik ben vrijwilliger bij het jeugdontmoetingscentrum (JOC) Den Artisjoc. Wij zetten ons in om voor de jongeren van Oostkamp een leuke en veilige plek te voorzien. Op vrijdagavond kunnen ze er iets komen drinken en nieuwe leeftijdsgenoten leren kennen. 

Wat heeft jou de stap naar vrijwilligerswerk doen zetten? 

Ik leerde het JOC kennen via vrienden. Algauw leerde ik er ook de crewleden kennen. Zij hebben mij overtuigd om ook vrijwilliger te worden. Sindsdien maak ik deel uit van de crew. 

Caro, wat vind je het leukste aan vrijwilligerswerk? 

Iets doen voor de jeugd van Oostkamp, dat vind ik het leukste. Door evenementen te organiseren bezorgen we de jongeren een fijne tijd. 

Welke anekdote is je bijgebleven? 

Tijdens het eerste weekend van augustus is er kermis in Oostkamp en met het JOC vieren we altijd mee. Vorig jaar gooiden slecht weer en corona roet in het eten. Toch hebben we er een hele leuke editie van gemaakt met zelfs een zandbak en een terras. 

Waarom zou je anderen aanraden om vrijwilliger te worden Caro?

Als vrijwilliger krijg je zoveel appreciatie en daardoor ga ik met veel plezier aan de slag. De vriendschap die je opbouwt met je medevrijwilligers is voor mij de kers op de taart. 

Bedankt Caro voor je enthousiasme en inzet! 

Interesse om ook aan de slag te gaan als vrijwilliger? Laat van je horen via tel 050 819 959 of vrijwilligers@oostkamp.be. We kijken samen wat er haalbaar is volgens je interesse en beschikbare tijd. Neem zeker ook een kijkje in het aanbod vrijwilligerswerk in Oostkamp.

op 01 maart 2022
Nieuwsoverzicht
LCP