Vrijwilliger in de kijker: Dustin Carrette

Vrijwilliger Dustin Carrette (grote weergave)
In de maand maart zetten we elke week een vrijwilliger in de kijker. Lees hier het interview met Dustin Carrette.

Welke soorten vrijwilligerswerk doe je Dustin? 

Ik ben al enkele jaren animator op het speelplein in Ruddervoorde en Oostkamp. Sinds september 2021 ben ik ook medevoorzitter van de stuurgroep. 

Wat heeft jou de stap naar vrijwilligerswerk doen zetten? 

De jeugddienst contacteerde mij met de vraag of ik animator wou worden op het speelplein. Ik was meteen enthousiast en heb volmondig “ja” geantwoord. Ondertussen ben ik al 7 jaar actief op het speelplein en ik doe het werk nog steeds met veel plezier.

Na enkele jaren als animator ben ik lid geworden van de stuurgroep. Met enkele animatoren komen we doorheen het jaar samen om de werking van het speelplein te evalueren, bij te sturen en te laten evolueren. 

Dustin, wat vind je het leukste aan vrijwilligerswerk? 

De waardering van de kinderen en hun ouders is het allerleukste. Veel kinderen komen meerdere dagen of weken naar het speelplein. Daardoor ontstaat er een hechte band. Afgelopen zomer was ik een volledige maand animator. Sommige kinderen begonnen te huilen op mijn laatste dag. Dat heeft mij enorm ontroerd.

Welke anekdote is je bijgebleven? 

Ik heb niet één moment waar ik aan terugdenk, maar wel een heleboel herinneringen. Het speelplein is een totaalbeleving: kampen bouwen, ravotten, meegaan in de fantasiewereld van de kinderen, dorpspelen, zwemmen, activiteiten met de monitoren ...

Waarom zou je anderen aanraden om vrijwilliger te worden Dustin? 

  • Je bezorgt kinderen een leuke, uitdagende en speelse vakantie. 
  • Je doet nieuwe ervaringen op, gaat uitdagingen aan en leert verantwoordelijkheid dragen. 
  • Je komt terecht in een warme vriendengroep. 
  • En het belangrijkste: je hebt plezier! Vrijwilliger zijn op het speelplein is geen job, maar een passie! 

Bedankt Dustin voor je enthousiasme en inzet! 

Interesse om ook aan de slag te gaan als vrijwilliger? Laat van je horen via tel 050 819 959 of vrijwilligers@oostkamp.be. We kijken samen wat er haalbaar is volgens je interesse en beschikbare tijd. Neem zeker ook een kijkje in het aanbod vrijwilligerswerk in Oostkamp.

op 01 maart 2022
Nieuwsoverzicht
LCP