Heraanleg Moerbrugsestraat | Voorbereidende werken met hinder voor fietsers vanaf 14 februari

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De heraanleg van de Moerbrugsestraat door de gemeente en de onderhoudswerken aan de kanaalbrug door De Vlaamse Waterweg nv starten op maandag 28 februari en worden momenteel volop voorbereid. Vanaf maandag 14 februari is er hinder voor de fietsers en voetgangers.

Korte omleiding voor fietsers in Moerbrugsestraat vanaf 14 februari tot eind februari

In de laatste week van februari staat een boring onder het kanaal gepland. Deze werken worden vanaf 14 februari in de Moerbrugsestraat voorbereid. Daardoor is er hinder op het fietspad mogelijk. Fietsers die in de richting van Moerbrugge fietsen volgen vanaf maandag 14 februari tot eind februari een korte omleiding via de Rivierstraat en de Patersonstraat. 

Jaagpad tussen Moerbrugge en Beernem onderbroken vanaf 15 tot 25 februari 

De Vlaamse Waterweg nv start met de bouw van de noodbrug. Deze brug kunnen fietsers en voetgangers gebruiken tijdens de onderhoudswerken aan de brug, vanaf 28 februari tot begin juni. Om de brug en de flauwe aanloophellingen veilig op te bouwen wordt het jaagpad tussen Moerbrugge en Beernem vanaf dinsdag 15 tot en met 25 februari volledig onderbroken voor fietsers en voetgangers. 

De brug wordt aangevoerd met een binnenschip en gemonteerd vanop het water. In de week van 14 februari worden via de Oostdijk en de Westdijk de brugpijlers en het materiaal voor de aanloophellingen geleverd. Lichte lokale hinder op beide oevers is mogelijk. 

Fase 1 op komst 

De werken aan de rotonde en aan de kanaalbrug starten op maandag 28 februari. 

Blijf op de hoogte! 

De bewoners van Moerbrugge en Steenbrugge ontvangen per fase een bewonersbrief in de bus. Meer informatie is ook steeds te vinden op deze webpagina, in De Merel en op onze Facebookpagina. Liever het laatste nieuws in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, digitale nieuwsbrief.

Meer info over het project 'veilig van en naar Moerbrugge' vind je hier.

op 10 februari 2022
Nieuwsoverzicht
LCP