Op zoek naar informatie over je pensioen?

Info (grote weergave)

Gratis telefoonnummer 1765 | De Pensioenlijn

Voor al je vragen over het wettelijke pensioen, ongeacht het stelsel waarin je hebt gewerkt (werknemer, zelfstandige of ambtenaar).

Website van de Federale Pensioendienst

Je vindt op de website van de Federale Pensioendienst uitgebreide informatie over de wetgeving, berekeningen en bedragen, een simulatiemodule voor de berekening van je pensioen en informatie over de inkomensgarantie voor ouderen (het vroegere gewaarborgd inkomen bejaarden).

De pensioendienst van je mutualiteit

  • Informatie en advies over de pensioenwetgeving, toegelaten arbeid, inhoudingen op het pensioen en welvaartsaanpassing.
  • Pensioenberekening op basis van je loopbaangegevens indien je bijna met pensioen gaat of moet beslissen om al dan niet vervroegd met pensioen te gaan.
  • Becijferen van de gevolgen voor het latere pensioen indien je je loopbaan onderbreekt (bijv. tijdskrediet of deeltijdse tewerkstelling).
  • Belangenverdediging van werknemers en zelfstandigen i.v.m. de pensioenwetgeving en de inkomensgarantie voor ouderen.

Wil je je pensioen aanvragen?

Dit doe je bij de Federale Pensioendienst via de website My Pension of de website Pensioenaanvraag. Het kan ook telefonisch via de Pensioenlijn 1765. Hou dan zeker je rijksregisternummer bij de hand.

Hulp nodig bij het indienen van je pensioenaanvraag? Kom langs in loket 3 in OostCampus. Breng je identiteitskaart en bijhorende pincode mee.

op 24 januari 2022
Nieuwsoverzicht
LCP