Gemeente Oostkamp dient aanvraag in voor regenboogzebrapad

Regenboog (grote weergave)

Downloads

De gemeente heeft bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe aanvraag ingediend om een regenboogzebrapad in Oostkamp te mogen aanleggen, omdat in 8020 iedereen zichzelf moet kunnen zijn.

Nieuwe aanvraag

Begin 2021 heeft AWV de vraag van de gemeente om in Oostkamp een regenboogzebrapad aan te brengen, niet ingewilligd. Intussen heeft AWV laten weten dat het zijn beleid heeft bijgestuurd, waardoor gemeenten nu wel een aanvraag mogen indienen. Omdat Oostkamp begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit en omdat discriminatie, op welke basis dan ook, onaanvaardbaar is, hebben we niet getwijfeld om een nieuwe aanvraag voor een regenboogzebrapad te doen. Omwille van de grote zichtbaarheid kiezen we voor een gewestweg. We wachten nu de beslissing van AWV af. 

Regenboogvlag en regenbogen in OostCampus

Zowel buiten als binnen in het gebouw zien de bezoekers de regenboogkleuren. In het sas hebben we 2 regenbogen op de muur geschilderd, als blijvende symbolische boodschap, enerzijds dat iedereen in 8020 zichzelf mag zijn en anderzijds om verdraagzaamheid en verbondenheid te promoten. Aan de inkom buiten staat permanent de regenboogvlag en op 17 mei, Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, hijsen we de regenboogvlag ook aan de straatkant van OostCampus. 

Extra signaal

Met de aanvraag voor een regenboogzebrapad willen we een extra maatschappelijk signaal uitdragen dat geweld nooit goed te praten is en dat Oostkamp een inclusieve gemeente wil zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt. 

op 12 januari 2022
Nieuwsoverzicht
LCP