Ceifar – nieuwsbrief april t.e.m. december 2021

Ceifar nieuwsbrief april 2021

In deze nieuwsbrief maakt Ceifar bekend dat de gemeente met de toekenning van een toelage van 2.500 euro de vernieuwing van een keuken aanpakt. Daarnaast is men ook trots op de vernieuwing van de website en is er interessant nieuws over boeken en wijnverkoop. Helaas is die laatste actie reeds voorbij.

Ceifar nieuwsbrief mei 2021

Via deze link kun je een fotoverslag vinden op de tonen van Vivalde van 27 jaar Ceifar. Verder in de nieuwsbrief wordt er afscheid genomen van Rosa die op pensioen gaat en in het kader van een mondiaal project van De Droomvlieger, een school uit Veurne, werden kaartjes verstuurd.

Ceifar nieuwsbrief juni 2021

Het project dankt de provincie West-Vlaanderen voor 50 jaar solidariteit. En in basisschool Kouterkind te Merkem werden verschillende activiteiten georganiseerd om Ceifar te ondersteunen. Bekijk de prachtige foto’s in deze nieuwsbrief.

Ceifar nieuwsbrief augustus 2021

Ceifar nodigt je uit voor Feest Mondiaal in augustus 2021 in Oostkamp! Ter gelegenheid van 50 jaar Noord-Zuidwerking van de provincie West-Vlaanderen pronkt de organisatie met een nieuwe banner, en ook in Brazilië is thuisonderwijs de norm. Lees er alles over in de 6de nieuwsbrief van Ceifar van 2021.

Ceifar – nieuwsbrief september 2021

In deze nieuwsbrief lees je de aankondiging voor een solidair avondfeest in Brazilië, wat achteraf een succes bleek te zijn geweest.

Helaas zijn ook verontrustende cijfers bekend gemaakt over geweld en armoede. Tussen 2009 en 2019 werden 623.499 mensen met geweld om het leven gebracht. Daarvan zijn 53% adolescenten of jongeren en 77% is zwart. Dat is 6 keer zo veel als de oorlog in Afghanistan mensenlevens kostte. Daarnaast leven 61,1 mln inwoners in armoede, waarvan 14,5 mln in extreme armoede op een totaal van 208 mln inwoners.

In Brazilië konden de lessen opnieuw worden opgestart – eindelijk – maar wel onder strikte voorwaarden.

Een solidair avondfeest bracht centen op voor de toiletten van de kleuterafdeling en voor het eerst werd een solidariteits Ghymkhana gehouden (een wedstrijd met hindernissen) met de bedoeling om materiaal te verzamelen en integratie te bevorderen tussen gezinnen, Ceifar en de wijk. Met succes, lees het volledige verslag in de nieuwsbrief.

Ceifar – nieuwsbrief oktober 2021

In Brazilië stond oktober geheel in het teken van het kind. Met op 12 oktober de dag van het kind en op 15 oktober meteen ook dag van de leerkracht.

Geniet van de foto’s in deze nieuwsbrief van beide activiteiten.

Daarnaast goed nieuws: een warenhuis keten ‘Atakadão/Atakarejo’ stelt onverkoopbare etenswaren ter beschikking van Ceifar. Het is een grote hulp voor ons voedingsprogramma en naast het gebruik in de keuken worden vele families erdoor ondersteund.

Ceifar – nieuwsbrief december 2021

Nieuws uit Brazilië. In de cultuurzaal werd een voorstelling gegeven met dans, toneel een beeldmateriaal over een hoopvolle boodschap voor een betere toekomst. Daarnaast is men er in geslaagd om een informaticaklas af te werken, een grote meerwaarde voor het centrum. Geniet van de mooie foto’s in deze nieuwsbrief.

op 30 november 2021
Nieuwsoverzicht
LCP