Samen Lezen, misschien wel iets voor jou?

Samen lezen (grote weergave)
Geen tijd om boeken te lezen? Wil je kennismaken met verhalen van hedendaagse schrijvers of oude grootmeesters? Kom 1 x per maand naar Samen Lezen en geniet van een mooi verhaal.

Tijdens Samen Lezen luister je naar een mooi stukje literatuur, meestal een kort verhaal, en intussen kan je meelezen als je dat wenst. Samen met de voorlezer bespreek je het verhaal bij een kopje koffie of thee. 

De voorlezer leest het verhaal rustig voor en last regelmatig een pauze in. Er wordt geluisterd naar gedachten, gevoelens en vragen bij de tekst. Zo leer je van elkaar en merk je dat verschillende lezers soms heel andere verhalen hebben gehoord. Je bent vrij om te spreken of te zwijgen. Je hoeft niets voor te bereiden. De fijne namiddag wordt afgesloten met een passend gedicht.

Erna uit Ruddervoorde is blij dat ze Samen Lezen heeft ontdekt: “Kom je naar een bijeenkomst van Samen Lezen, dan hoef je op voorhand niets voor te bereiden. Dat vind ik fijn. Je wordt verrast met mooie verhalen en ontdekt zo ook andere auteurs. Ik vind het boeiend om te horen hoe andere aanwezigen het verhaal ervaren, je leert zaken van een andere kant bekijken. En zo samen aan tafel zitten met een tasje koffie is ook gewoon gezellig!”

De gratis bijeenkomsten waarop je welkom bent:

  • In Bibliotheek-infopunt: elke 4de donderdag van de maand om 14 uur
  • In De Leuning (Sint-Elooisstraat 87-89, Ruddervoorde): elke 4de maandag van de maand om 14.30 uur
  • In De Stip (Sint-Jozefsdreef 8, Oostkamp): elke 2de dinsdag van de maand om 14.30 uur

Vooraf reserveren is niet nodig. Hou rekening met de corona-maatregelen en breng je mondmasker mee.

Samen Lezen is een organisatie van de Leesgroep i.s.m. de bibliotheek.

Meer info: bibliotheek@oostkamp.be, tel 050 819 930

op 23 november 2021
Nieuwsoverzicht
LCP