Elke stap telt! En de eerste stap begint bij jouw voordeur

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

10.000 stappen (grote weergave)
Je kent de 10.000 stappen campagne misschien nog wel? Goed nieuws: deze is in een nieuw jasje gestoken.

Wegwijzers in 8020

In Oostkamp en deelgemeenten vind je op verschillende plaatsen borden die aangeven hoeveel stappen je bijvoorbeeld moet zetten naar het Gemeentehuis of de sporthal. Deze wegwijzers tonen hoeveel stappen kleine afstanden opleveren. Het is een stimulans om meer te wandelen, om voor kleine boodschappen de auto wat vaker te laten staan. Meer wandelen, dat is een win-inwinsituatie voor jezelf, je portemonnee en de natuur! Bovendien is het ook gezond!

10.000 stappen?

De Japanse onderzoeker dokter Hatano toonde aan dat 10.000 stappen per dag de gezondheid sterk verbeteren: thuis, op het werk … Zijn 10.000 stappen niet meteen haalbaar voor jou? Ga dan met mondjesmaat meer bewegen. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting. Elk beetje beweging is beter dan niks. Het zijn kleine stappen voor jou, maar grote voor je gezondheid!

Buurt in beweging

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord. Dat kan ook op het vlak van beweging zijn. Zo zijn er vrijwilligers die gaan wandelen met andersvaliden of met ouderen die niet meer zo goed te been zijn, maar toch willen genieten van wat beweging en de buitenlucht. Buurten die mensen in beweging
brengen: dat is letterlijk en figuurlijk ons doel.

Zet jij ook de stap om in jouw buurt wat vaker te wandelen? Je kunt er anderen mee inspireren en motiveren om ook wat meer stappen te zetten. En waarom niet vragen aan de buren om mee te wandelen?

10.000 stappen: een meerjarenplan

De campagne 10.000 stappen is een meerjarenplan en heeft elk jaar een bepaald thema. Ook de komende vier jaar zetten we als gemeente verder in op beweegvriendelijke buurten.

2021: Wegwijzers in het straatbeeld.
2022: Bestaande en/of nieuwe beweegroutes in de kijker zetten.
2023: Beweegacties in samenwerking met lokale verenigingen. Misschien wel met de jouwe?
2024: STOP*-principe en gezonde mobiliteit
*Stappen krijgt de voorkeur, daarna Trappen (fietsen), vervolgens het Openbaar vervoer en tot slot pas Privévervoer (auto)

Heb je inspiratie of goesting om een (rolstoeltoegankelijke) route te bedenken voor 2022?
Neem contact op met warmegemeente@oostkamp.be.

Storm Aurore heeft op vele plaatsen voor een ravage gezorgd en zo ook enkele van deze nieuwe signalisaties van 10.000 stappen vernield. Er werden nieuwe, sterkere signalisaties besteld en deze zullen begin volgend jaar geplaatst worden. Je zal in 2021 dus geen stappensignalisaties zien staan in Oostkamp. Laat dat je niet tegenhouden om te stappen!

op 26 oktober 2021
Nieuwsoverzicht
LCP