Internationale fototentoonstelling Impressions en prijsuitreiking Kunst als Geschenk in kader van verbroederingsactiviteit

Fototentoonstelling Eurocomité geopend (grote weergave)

De gemeente Oostkamp is verbroederd met Bad Nauheim en Bad Langensalza in Duitsland en Chaumont in Frankrijk. Op geregelde tijdstippen worden dan ook verbroederingsactiviteiten op touw gezet, waarbij op cultureel en sportief gebied de landsgrenzen overschreden worden. Na een lange pauze door corona ontvangt het Sint-Godelievekoor uit Moerbrugge de leden van het Stadskoor Bad Langensalza en haar bestuursleden. Zij luisteren ook de opening van de Internationale fototentoonstelling ‘Impressions’ op in het Gemeentehuis en de prijsuitreiking van de wedstrijd ‘Kunst als Geschenk’ op zaterdag.

Prijsuitreiking Kunst Als Geschenk

De kunstwedstrijd ‘Kunst als Geschenk’ van het Eurocomité groeide uit de vraag naar een gepast geschenk bij ontmoetingen met de partnersteden. De kunstenaars kregen als opdracht om een geschenk te ontwerpen met elementen die naar Oostkamp, Europa, verbroedering, vriendschap… verwijzen. Het kan gaan om beelden, sculpturen, foto’s… Er dienden 12 deelnemers een werk in en op de officiële opening van de fototentoonstelling wordt de winnaar bekendgemaakt.

Fototentoonstelling Impressions

Het Eurocomité nam ook het initiatief voor het organiseren van de internationale fototentoonstelling Impressions. Het is een tentoonstelling met foto’s over Oostkamp en haar verbroederingsstad Bad Langensalza. Het is een jaarlijkse traditie die al sinds de jaren ’90 georganiseerd wordt. Ook hier zorgde corona voor een ongeplande pauze in de plannen, maar die worden dus nu nieuw leven in geblazen. Voor Oostkamp zorgde fotograaf Vincent Willems voor unieke foto’s. Daarnaast leverden ook tal van fotografen uit verbroederingsstad Bad Langensalsa werken voor deze tentoonstelling aan. De resultaten kan je gratis bezichtigen op volgende data in het Gemeentehuis op het Gemeenteplein in Oostkamp:

  • zaterdagen 23 en 30 oktober van 14 tot 16 uur
  • zondagen 17, 24 en 31 oktober van 14 tot 16 uur
op 22 oktober 2021
Nieuwsoverzicht
LCP