Oostkamp sensibiliseert rond Fair Trade tijdens Week van de Fair Trade

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

2021_10_07_Fair_Trade_markt_GEERT STUBBE (grote weergave)
De Week van de Fair Trade loopt van 6 tot 16 oktober. Enthousiaste Oostkampenaren engageren zich ook dit jaar opnieuw om acties te organiseren ter promotie van Fair Trade.

Op 7 oktober zijn vrijwilligers aanwezig op de wekelijkse donderdagmarkt in Oostkamp. In wereldwinkel ’t Gezelletje kun je met speciale kortingsbonnen terecht en enkele verenigingen doen mee aan de langste tattoo.

Bedoeling van Week van de Fair Trade is vooral om inwoners te sensibiliseren rond het thema. Zowel de boer in het Noorden, als in het Zuiden zijn belangrijk in dit verhaal. Daarom zijn in Oostkamp heel wat acties gepland in kader van week van de Fair Trade.

Fair Trade stand op de wekelijkse markt

Op de donderdag kon je je geluk beproeven door in een grabbelton te graaien. ‘Altijd prijs’ is echter een concept die veel producenten in het Zuiden niet kennen, maar wie wint krijgt een (h)eerlijke prijs.

6 – 16 oktober de langste tattoo

Enkele jeugdverenigingen en organisaties die met jongeren werken, namen de uitdaging aan om een actie te ondernemen met plaktatoeages met het opschrift “Eerlijk duurt het langst”. Ze maken een lange ketting van getatoeëerde armen en benen en posten een video of foto van de actie op sociale media. Zo stijgt de zichtbaarheid voor Fair Trade ook online.

6 – 16 oktober kortingen in ‘t Gezelletje

Ga tijdens de Week van de Fair Trade eens rondneuzen in ’t Gezelletje. Maak een praatje met een vrijwilliger over Fair Trade en de geweldige producten en maak gebruik van de promoties. Oxfam kortingsbonnen zijn te vinden in het Fair Trade magazine dat verkrijgbaar is in ’t Gezelletje en bij de Standaard.

Oostkamp scoort hoog op Fair Trade

Oostkamp is intussen al 14 jaar FairTrade Gemeente. De organisatie achter het label lanceerde een vernieuwde Fair-O-Meter in het voorjaar. We mogen trots zijn op het behalen van de best mogelijke score. Het is een hart onder de riem voor iedereen die zich inspant rond duurzaamheid.

Er worden trouwens niet alleen tijdens de Week van de Fair Trade acties georganiseerd, maar ook op andere momenten. Zo namen 7 verschillende scholen deel aan de Fair Trade affichewedstrijd in het kader van de Wereld Fair Trade Dag begin mei (de resultaten kan je in het straatbeeld tegenkomen).

Zin om mee te denken of helpen?

op 01 oktober 2021
Nieuwsoverzicht
LCP