Nieuw in Bibliotheek-infopunt Oostkamp: het Taalpunt Nederlands

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Taalpunt Nederlands (grote weergave)
Nieuwkomers en anderstaligen die Nederlands willen leren of oefenen én Nederlandstaligen die moeite hebben met taal, lezen of schrijven, kunnen nu terecht in het Taalpunt Nederlands in Bibliotheek-infopunt in Oostkamp.

Inwoners konden in Bibliotheek-infopunt al langer terecht voor het ontlenen van materiaal dat ondersteuning biedt om Nederlands te leren. Dit aanbod werd de afgelopen maanden verder uitgebreid tot een volwaardige collectie met taalcursussen, woordenboeken, leerboeken, leesboeken in eenvoudige taal, Vlaamse films en Wablieftkranten. Het Taalpunt Nederlands richt zich op nieuwkomers en anderstaligen die Nederlands willen leren of oefenen én Nederlandstaligen die moeite hebben met taal, lezen of schrijven. Als warme gemeente willen we deze inwoners een duwtje in de rug geven en helpen bij hun integratie. In hun zoektocht naar een job is het voor anderstaligen een voordeel als ze het Nederlands onder de knie hebben.

Het Taalpunt is te vinden op het gelijkvloers van Bibliotheek-infopunt (Kapellestraat 19) en springt in het oog door de handige Taalpunt-kasten. Het Taalpunt Nederlands heeft een eigen pictogrammensysteem om makkelijker en sneller de juiste materialen te vinden.

Bij het Taalpunt Nederlands hoort ook een Taallab om Nederlands te oefenen via allerhande websites. Wie thuis geen computer heeft, kan een laptop in de bib gebruiken. Je leert een taal effectief vlot spreken als je voldoende oefenkansen krijgt. Ook daarvoor wordt een aanbod voorzien. De bib plant de opstart van praattafels en samenleesgroepen voor anderstaligen en zoekt hiervoor nog vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via bibliotheek@oostkamp.be of 050 819 930. Er wordt ook nog een Taalpunt Jeugd voorzien.

op 24 september 2021
Nieuwsoverzicht
LCP