Samen veerkrachtig!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Schrijf jij ook spreuken op je raam?

Van 1 tot 10 oktober loopt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Ook dit jaar nemen we  deel aan de campagne “spreuken in het straatbeeld” en roepen we handelaren en inwoners op om een spreuk op het raam te schrijven met krijtstift of op een blanco affiche die je aan je raam ophangt.

  • Affiches kan je ophalen aan het Onthaal in OostCampus (of thuis printen, zie downloads)
  • Wil je liever met krijtstift werken en een spreuk op je eigen raam schrijven? Dat kan ook! Een voorbeeld zie je op de foto.

Waarom spreuken?

Het doel van de spreuken is vooral stilstaan bij én bewust worden van het belang van onze geestelijke gezondheid. Zorg dragen voor jezelf en voor elkaar, tijdig reageren op signalen van je lichaam of van je omgeving … Hoe meer spreuken er verschijnen, hoe meer er een gevoel van verbondenheid kan ontstaan en we kunnen tonen dat we er meer dan ooit zijn voor elkaar!

Vergeet ook zeker niet een foto van je spreuk, quote of boodschap te posten in de Facebookgroep #8020!

Vormingen en lezingen rond veerkracht 

  • Rust in het gezin, gratis lezing met auteur Nele de Ganseman: maandag 4 oktober om 20 uur in De Valkaart - meer info & inschrijven
  • Assertiviteitstraining Rots en Water (9-12 jaar): lessenreeks vanaf woensdag 6 oktober in Ridefort - meer info & inschrijven
  • Krachtig jezelf zijn, vorming: lessenreeks vanaf woensdag 17 november in De Valkaart - meer info & inschrijven

Zoek mensen die jouw passie delen

vzw ZukZuk slaat de handen in elkaar met de organisaties achter de campagne “Samen Veerkrachtig”. Schuilt in jou een gepassioneerd wandelaar? Ben je gebeten door de sportmicrobe? Zet je graag een stapje in de wereld of verkies je de sereniteit van een groepsmeditatie? Bij ZukZuk vind je snel en eenvoudig mensen die jouw passie delen! Maak een gratis profiel aan, kies de communities waarvan jij lid wil worden en leer leuke mensen kennen die jouw interesses delen.

Ontdek ZukZuk

Wil je testen hoe het met je veerkracht gesteld is, surf dan naar de website fit in je hoofd en ga naar mijn veerkracht. Op basis van je score krijg je info en advies op maat. Nadien krijg je toegang tot oefeningen en tips die je helpen om positief in het leven te staan.

op 24 september 2021
Nieuwsoverzicht
LCP