Hotel Van der Valk hermetisch afgesloten voor niet-bevoegden tijdens het verblijf van voetbalploeg PSG

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

noun_Information_2447145 (2) (grote weergave)
Woensdag 15 september is het Champions League-wedstrijd Club Brugge - PSG. Voetbalster Lionel Messi en zijn ploegmaats verblijven tijdens hun korte verblijf in België in Hotel Van der Valk in Oostkamp. Het hotel zal tijdens hun verblijf hermetisch afgesloten worden voor niet-bevoegden.

Oostkamp staat in de picture van de internationale voetbalpers. Woensdag 15 september ontvangt Club Brugge PSG. Voetbalster Lionel Messi en zijn ploegmaats verblijven tijdens hun korte verblijf in België in Hotel Van der Valk in Oostkamp. Het hotel zal tijdens hun verblijf hermetisch afgesloten worden voor niet-bevoegden. Het heeft geen zin om af te zakken naar het hotel om een glimp proberen op te vangen van Messi of de andere voetballers. 

Burgemeester Jan de Keyser: "We willen een waardige gastgemeente zijn en respecteren de privacy van de ploeg, en in het bijzonder haar wereldspelers. Gelukkig hebben we in Oostkamp al ruime ervaring met het ontvangen van topsporters. Herinner je Manchester United, Wielerploeg Jumbo-Visma, Mathieu Van Der Poel ... De afspraken zijn heel helder: het hotel wordt - tijdens het verblijf van PSG - hermetisch afgesloten voor niet-bevoegden. Er is permanente toegangscontrole aan de slagbomen van de parking. Het heeft dan ook geen zin om af te zakken naar het hotel om een glimp trachten op te vangen, want de kans is zéér klein dat je Messi kan spotten. De controle wordt uitgevoerd door een externe securitydienst (i.s.m. PSG). Onze eigen politiemensen zullen verhoogd toezicht houden in de omgeving van het hotel. Wanneer er dan toch teveel toeschouwers aan het buitenhekken zouden verzamelen, en zo een gevaar vormen voor de weggebruikers, dan moeten we ingrijpen. De spelersbus wordt geëscorteerd door onze politiediensten. Na de match vertrekken de spelers direct richting Parijs. Ik wens hen alvast een leuk verblijf toe in onze prachtige gemeente. Verder een fijne match met een wereldgoal van Messi, maar dan liefst gecounterd door 2 goals van Red Devil Hans Vanaken. Zo blijft voetbal een feest."

op 08 september 2021
Nieuwsoverzicht
LCP