Pleegzorg in de kijker

icoon_pleegzorg (grote weergave)

Oostkamp is een pleegzorggemeente. De gemeente engageert zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen een warme thuis te bieden. Dit doet ze door inwoners te sensibiliseren en kandidaat pleegouders te informeren. Momenteel zijn er 23 pleeggezinnen in Oostkamp, die in de bloementjes werden gezet als dank voor hun inzet.

Gemeente Oostkamp engageert zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen een warme thuis te bieden. Hiervoor krijgt ze het label van pleegzorggemeente. Samen met Pleegzorg West-Vlaanderen wil ze een blijvende en duurzame samenwerking neerzetten. Enerzijds worden inwoners gesensibiliseerd over pleegzorg en de mogelijkheden, anderzijds worden (kandidaat) pleegouders geïnformeerd en bijgestaan waar nodig. Zo kan de gemeente ruimte ter beschikking stellen die dienst doet als neutrale ontmoetingsruimte (voor pleegouders en pleegkinderen?) en lezingen organiseren om informatie uit eerste hand te krijgen. Dit jaar is er zo’n lezing geweest, online omwille van de corona-maatregelen, waarbij een 50-tal deelnemers aanwezig waren. Er is duidelijk interesse in pleegzorg.

Op dit moment zijn er in Oostkamp 23 pleeggezinnen met 28 pleegkinderen en 4 pleeggasten. De gemeente zet de pleegouders in de bloemetjes om hen te bedanken voor hun inzet en het bieden van een warm nest.

Interesse in pleegzorg? Lees meer op https://www.pleegzorgvlaanderen.be/west-vlaanderen/over-pleegzorg 

op 26 augustus 2021
Nieuwsoverzicht
LCP