Oostkampenaar Koen Naert loopt de marathon op de Olympische Spelen in Tokio

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Koen Naert uitzwaaien naar Tokio (foto: Geert Stubbe) (grote weergave)
Op zondag 8 augustus loopt Oostkampenaar Koen Naert de marathon op de Olympische Spelen in Tokio. We wensen hem vanuit 8020 heel veel succes toe.

Op vrijdag 23 juli starten officieel de Olympische Spelen in Tokio. Een van de Belgische deelnemers is Koen Naert, wonende in Moerbrugge. Hij neemt op zondag 8 augustus, vanaf middernacht Belgische tijd, deel aan de marathon in Sapporo.

Koen Naert heeft net een hoogtestage van 4 weken in Kenia achter de rug. Vooraleer hij naar Tokio afreist, maakt hij nog even tijd om de succeswensen van de gemeente in ontvangst te nemen. Aan het Europaplein staat een spandoek om Koen Naert veel succes te wensen. De inwoners van 8020 duimen voor een goede race en hopen stiekem op een medaille.

Jan de Keyser, burgemeester: “Iedereen in Oostkamp herinnert zich nog 12 augustus 2018. Toen werd Koen Naert Europees kampioen marathon. We hebben hem toen feestelijk onthaald en het gemeenteplein stond bomvol met 8020-sympathisanten. Ondertussen heeft Koen ook meegewerkt aan het uitdragen van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, meer bepaald werken aan gezondheid en welzijn. De link tussen sport en gezondheid is snel gemaakt. Toch heeft Koen ook steeds meer aandacht voor andere vormen van duurzaamheid. Zo is hij erg gecharmeerd door initiatieven om zwerfvuil op te ruimen. Plogging bijvoorbeeld, waarbij je al joggend zwerfvuil opruimt. Ik ben blij om in Koen een partner ‘tegen zwerfvuil’ te vinden … maar nu is het alle hens aan dek voor de Olympische Spelen. We duimen allen voor een sterk resultaat … en wie weet barst er achteraf een olympisch volksfeest los.“  

op 23 juli 2021
Nieuwsoverzicht
LCP