Oostkamp schenkt 10.000 euro aan Rode Kruis-Vlaanderen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Betrokkenheid (grote weergave)
De rampspoed die de stad Luik, de Ardennen en de provincies Limburg en Brabant treft, heeft niemand onberoerd gelaten. Daarom heeft het gemeentebestuur Oostkamp beslist om een som van 10.000 euro vrij te maken en te schenken aan het Rode Kruis-Vlaanderen.

De stad Luik, de Ardennen en de provincies Limburg en Brabant zijn het zwaarst getroffen door de overstromingen midden juli. Deze rampspoed laat niemand onberoerd. Vanuit de inwoners zijn er veel warme vragen gekomen om te helpen, wat enorm geapprecieerd wordt. Het Rode Kruis-Vlaanderen, dat de coördinatie van de noodhulp op zich heeft genomen, heeft opgeroepen om geld te doneren of om als vrijwilliger te gaan helpen in de getroffen gebieden.

Het gemeentebestuur Oostkamp maakt 10.000 euro vrij. Dit bedrag zal, in naam van Oostkamp en al haar inwoners, overgemaakt worden aan Rode Kruis-Vlaanderen. Vanuit Oostkamp is ook de brandweer Oostkamp / Ruddervoorde, en bij uitbreiding de Hulpverleningszone 1, betrokken bij de hulpwerkzaamheden in Verviers.

Burgemeester Jan de Keyser: “In tijden van nood is solidariteit erg belangrijk. We leven allemaal mee met de getroffen families en willen graag iets doen voor hen. Door deze financiële steun, kunnen we op een tastbare manier tegemoetkomen aan hun noden. Ik wil in naam van heel 8020 ook uitdrukkelijk alle hulpverleners en vrijwilligers bedanken die zich inzetten in deze extreem moeilijke situaties Natuurlijk ook m’n grote waardering wanneer je als individu, gezin, vereniging, bedrijf … de Rode Kruis-actie ondersteunt. Nadat ik de getuigenissen van onze plaatselijke brandweerlieden heb gehoord, die afgelopen weekend in het rampgebied actief waren, kan ik nadrukkelijk zeggen dat hulp echt nodig is.”

op 19 juli 2021
Nieuwsoverzicht
LCP