2e prik AstraZeneca kan na 8 weken

kalendericoontje (grote weergave)
Wie 12 weken moest wachten op een tweede dosis AstraZeneca, krijgt nu toch de kans om te vervroegen

Wie 12 weken moest wachten op een tweede dosis van AstraZeneca kan zijn afspraak voor een tweede dosis vervroegen tussen de 8 en 12 weken na de eerste dosis. Wil je je afspraak vervoegen? Probeer je afspraak eerst zelf te verplaatsen. Lukt dit niet, dan kan je terecht bij het callcenter op 050 40 49 40 (bereikbaar tijdens de kantooruren).

HOE KAN JE JE TWEEDE DOSIS VERVROEGEN?

Verplaats zelf je afspraak via de bevestigingsmail

Dat doe je via de bevestigingsmail die je kreeg toen je je oorspronkelijke afspraak voor een tweede dosis hebt bevestigd. Heb je deze niet bevestigd, dan gebruik je de oorspronkelijke uitnodigingsmail.
 1. Zoek je bevestigingsmail in je mailbox: toen je aanvankelijk je afspraak maakte voor een tweede dosis AstraZeneca na 12 weken, heb je een e-mail ontvangen met de bevestiging van die afspraak. Zoek die op in je mailbox:
  • Zoek op Afzender: cov19-vaccin@doclr.be
  • Zoek op onderwerp van de-mail: “Bevestiging afspraak COV19 vaccinatie”
Heb je je afspraak niet bevestigd, dan zoek je je oorspronkelijke uitnodiging en klik je op bevestigen.
 1. Annuleer je oorspronkelijke afspraak via deze bevestigingsmail: open de bevestigingsmail van je afspraak voor de tweede dosis en klik onderaan op “annuleer afspraak”. Zie screenshot (link invoegen).

 2. Bevestig de annulatie: Er zal een website openen van het afsprakensysteem van je vaccinatiecentrum. Klik daar nogmaals op “afspraak annuleren”. Je ontvangt hierna een e-mail waarin staat dat je afspraak werd geannuleerd.

 3. Maak een nieuwe afspraak: In die annulatiemail staat een knop “nieuwe afspraak maken”. Kik daarop

 4. Kies een nieuw moment: Je komt opnieuw in het afsprakensysteem van je vaccinatiecentrum.
  • Je vaccinatiecode wordt automatisch ingevuld, klik eerst op doorgaan
  • In het volgende scherm vul je je gegevens in en kan je onderaan kiezen voor “Kies een afspraak”. Je komt nu in de kalender van je vaccinatiecentrum terecht.
 5. Kies een vrij moment in de agenda van je vaccinatiecentrum: Je kan op zoek gaan naar een vrije momenten van 8 tot 12 weken na je eerste vaccinatie (de exacte marge die hierbij gehanteerd wordt is 51 - 89 dagen). De beschikbare vrije momenten in die periode komen niet automatisch in beeld, dus klik zeker voldoende dagen aan in de agenda om beschikbare momenten te vinden.

 6. Bevestig je nieuwe afspraak.

 7. Je ontvangt een bevestigingsmail met je nieuwe afspraak

Bel naar de helpdesk van je vaccinatiecentrum als het zelf niet lukt

Lukt het je echt niet om zelf de afspraak te verplaatsen, bel dan naar het callcenter op 050 40 49 40 (bereikbaar tijdens de kantooruren). Er zijn wellicht heel wat mensen die proberen om hun afspraak te verplaatsen, hou er dus rekening mee dat dat het callcenter bij momenten overbevraagd kan zijn.

op 01 juli 2021
Nieuwsoverzicht
LCP