Sportclubs kunnen sporthal De Valkaart gebruiken voor nieuw sportseizoen | Vaccinatiecentrum blijft in De Valkaart

noun_Syringe_149857 (2) (grote weergave)

Op vandaag is de sporthal De Valkaart in gebruik voor de grootschalige vaccinatie tegen het corona-virus. De vaccinatiecampagne gaat goed vooruit en het gewone leven doet stap per stap zijn intrede. Om de meeste clubs tegemoet te komen die De Valkaart gebruiken, wordt gekeken om de sporthal vanaf 20 augustus opnieuw vrij te geven. De rest van de vaccinatiecampagne gebeurt nog steeds in De Valkaart, maar gezien dat er minder grote capaciteit nodig zal zijn, is het mogelijk te verhuizen van zaal.

Voor het vaccinatiecentrum wordt vanaf half augustus de matsportenzaal in De Valkaart gebruikt. De volledige capaciteit van de sporthal zelf zal dan niet meer zo nodig zijn. Het wordt daardoor mogelijk om uit te wijken naar de matsportenzaal. Die zaal zal dan wel nog tijdelijk niet gebruikt kunnen worden door de verenigingen.

Voor wie nog moet langskomen voor een tweede prik, verandert er weinig. Je komt nog steeds naar De Valkaart, langs dezelfde ingang. Daar word je naar een andere zaal geleid voor de effectieve vaccinatie.

Jan de Keyser, burgemeester: “8020 heeft dit voorjaar een grote inspanning geleverd om samen met de gemeente Beernem het vaccinatiegebeuren goed te kunnen organiseren. De sporthal van De Valkaart was voor Oostkamp en Beernem de beste locatie om de grootschalige vaccinatie te laten doorgaan volgens de richtlijnen van de hogere overheid. We danken alle clubs en hun leden voor hun geduld en flexibiliteit en in het bijzonder de verenigingen die hun werking hebben in de matsportenzaal, want van hen wordt nog even een extra inspanning gevraagd om uit te wijken naar alternatieve locaties.”

op 29 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP