Korte Keten in de kijker dankzij hoevepicknicks en nieuwe fietstochten

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Picknick (grote weergave)
Gemeente Oostkamp zet blijvend in om inwoners, dagjestoeristen en toevallige passanten naar de Oostkampse topproducten te leiden. Door de krachten te bundelen voor een lekkere picknick en mooie fietsroutes uit te stippelen zet de gemeente deze zomer de Korte Keten-producenten in de schijnwerpers.

Vorige zomer konden inwoners, dagjestoeristen en toevallige passanten kennis maken met Oostkampse Korte Keten topproducten via een hoevepicknick en fietsroute. Wegens groot succes herhaalt gemeente Oostkamp deze actie: vanaf 1 juli tot en met 15 september kan er opnieuw lekker gesmuld worden van een hoevepicknick en zijn er 2 nieuwe fietsroutes doorheen Oostkamp.

Hoevepicknick

Je kunt terecht bij 4 hoeves en Korte Keten-producenten voor een picknick ter plaatse. Je wordt er verwend met een rijkelijk gevulde picknickmand vol heerlijke, gezonde, smaakvolle hoeve- en streekproducten die klaar staat op een exclusieve #8020 picknickbank. Op sommige hoeves kan je ook op ontdekking op de boerderij of in de wijngaard.

Dit zijn de 4 hoeves die een hoevepicknick aanbieden:

  • Wijngaard Mérula: Lettenburgstraat (recht tegenover huisnummer 5), Moerbrugge - in samenwerking met Bakkerij De Fruyt
  • Moo boerderij: Beverhoutstraat 37, Moerbrugge
  • ‘t Vers Varkentje: Hertsbergeveldstraat 5, Hertsberge
  • De Decanatushoeve: Proosdijstraat 123, Hertsberge

Een picknick reserveer je vooraf bij de locatie waar je wil gaan genieten. De prijs voor een picknickmand bedraagt 15 euro per volwassene en 12 euro per kind. De picknick zal klaarstaan op het afgesproken uur. Je kan ook een picknick afhalen, spreek vooraf af met de contactpersoon.

Fietstochten

Vorige zomer kon je Korte Keten ook ontdekken in Oostkamp via een fietsroute van 46 km. Dit jaar stelt de gemeente 2 nieuwe fietsroutes voor, beide 35 km lang. Langs bijzondere landschappen, bos of natuurreservaten ontdek je er lekkere adresjes met ambachtelijke en lokale producten. De ene fietstocht gaat door Oostkamp en Hertsberge: onderweg kom je langs Moo boerderij en wijngaard Mérula. Met de andere fietstocht rij je door Ruddervoorde, Hertsberge en Waardamme: onderweg passeer je langs ’t Vers Varkentje en de Decanatushoeve. Alle 3 de fietsroutes zijn terug te vinden op onze website, net zoals de praktische info van de hoevepicknick.

Het belang van Korte Keten

 Met de Korte Keten legt je voeding een zo kort mogelijke weg af van producent tot consument. Er zijn dus geen of heel weinig tussenschakels. En dat heeft zo zijn voordelen: je weet perfect waar je voedsel vandaan komt en de producent verdient een eerlijke prijs voor zijn mooie werk. Tijdens een hoevepicknick kan je die Korte Keten beleven en proeven.

op 30 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP