Hondenpoep laten liggen is niet oké!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hondenpoep in de vuilbak (grote weergave)

Opgeruimd staat netjes

Gedurende de corona-pandemie zijn er meer mensen gaan wandelen, ook met hun hond. We merken helaas ook dat er meer hondenpoep blijft liggen. En dat is een van de grootste ergernissen voor veel mensen.

Als begeleider van een hond ben je verplicht de hondenpoep van de hond onmiddellijk op te ruimen en dit met een zakje bestemd voor het verwijderen van uitwerpselen. Deze zakjes gooi je in een vuilnisbak (en niet in de berm of het rioolputje). Bedankt om hiermee rekening te houden! Je moet ook altijd een zakje bij je hebben. Is dat niet het geval, dan kan je een gas-boete krijgen.

Hou je hond aan de leiband

We krijgen nog steeds vaak te maken met loslopende dieren op de openbare weg. Dit is gevaarlijk omdat ze ongevallen kunnen veroorzaken. Meestal gaat het over honden, maar soms ook over koeien en paarden. Wanneer een dier ontsnapt of onbeheerd wordt aangetroffen en de eigenaar kan niet aantonen dat hij de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen, krijgt de eigenaar een proces-verbaal. Zie je een dier loslopen en levert dit een gevaarlijke situatie op, meld dit dan onmiddellijk aan de politie.

op 28 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP