Feest in de straat!

Feest (grote weergave)
Een straat- of wijkfeest is de ideale manier om terug met elkaar in contact te komen. Enkele tips!

5 tips bij het organiseren van een straat- of wijkfeest

1. Feest je op een openbare plek zoals een straat of plein?

Hiervoor moet je een aanvraag indienen bij de gemeente. We doen dan het nodige om de straat tijdens het feest (gedeeltelijk) af te sluiten.

2. Maak gratis gebruik van tafels en stoelen

In 2021 beloont de gemeente inwoners, die zorgen voor verbondenheid in hun straat, met gratis uitleenmateriaal. Zo kan je o.a. tafels en stoelen aanvragen, op basis van beschikbaarheid.

3. Heb je specifieke toelatingen nodig? 

Wil je bijv. luide muziek spelen op je straaf-of wijkfeest? Dan moet je hiervoor een specifieke toelating aanvragen.

Vul voor tip 1, 2 en 3 het formulier ‘Aanvraag Straat- of buurtfeest’ in, via de webshop.

4. Vraag een toelage aan

Draag je met je straat- of wijkfeest de Visie Oostkamp2030 uit, waarin verbondenheid, toegankelijk en betrokkenheid centraal staan? Dan kan je aanspraak maken op extra financiële middelen in de vorm van een toelage. Deze vraag je aan via het formulier ‘Toelagen voor straatfeesten: aanvraagformulier 2021’ via ons e-loket.

5. Moet ik een verzekering afsluiten?

Het wordt aangeraden om als organisator een verzekering af te sluiten voor burgerlijke aansprakelijkheid. Kleine vrijwilligersorganisaties, zoals wijkcomités, kunnen een gratis verzekering voor hun vrijwilligers afsluiten.

Denk aan je straatambassadeur

Is er een straatambassadeur in de buurt? Ga eerst even langs, Hij of zij helpt je graag op weg. Pols bij de buren of ze willen meewerken. Met een groep enthousiastelingen wordt het niet alleen leuker brainstormen, maar kun je ook het werk verdelen. Bovendien voelt iedereen zich van bij de start betrokken.

Overzicht straatambassadeurs

op 24 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP