Winnaar Oostkampse ambassadeur Ik koop lokaal bekend

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Katrien van Indesi ambassadeur ik koop lokaal (grote weergave)
Welke handelaar uit 8020 mag zich een jaar lang ambassadeur van de campagne Ik koop lokaal noemen?

Donderdagavond 17 juni zijn de ambassadeurs van de campagne Ik koop lokaal bekend gemaakt. In Oostkamp waren er 9 handelaren die meestreden voor de titel van ambassadeur. De campagne ik koop lokaal zet lokaal shoppen in de kijker om zo nog meer inwoners te overtuigen van de voordelen van winkelhieren.

Inwoners konden stemmen voor en stoefen met hun favoriete handelaar. Van de 9 Oostkampse handelaren heeft Katrien van INDESI de meeste stemmen gekregen. Proficiat! 

Wat was je reactie Katrien toen je vernam dat je als Oostkamps ambassadeur verkozen bent?
Dit voelt als een bekroning na een heel bizar jaar: online werken, dan weer offline, sluiten, dan op afspraak. Het was zeker ook mentaal een uitdaging om hier creatief mee om te gaan. Daarom doet het me extra plezier dat ik tijdens die periode toch constant aanwezig kon zijn als lokale handelaar voor mijn klanten in en rond Oostkamp. Het is ook heel fijn dat dit door hen gewaardeerd wordt.”

Waarom heb je je kandidaat gesteld als ambassadeur?
“Ik geloof heel sterk in de kracht van de lokale handelaars in een dorp. Zij brengen mensen naar buiten, naar het dorpscentrum, en zorgen voor leven en beweging op straat. Door me kandidaat te stellen wou ik het belang van lokaal shoppen onderstrepen: ik denk dat we in deze tijden een belangrijke rol hebben gespeeld naar mensen toe en we als handelaar gegroeid zijn in ondernemerschap in deze uitdagende tijden. Althans, zo heb ik het toch ervaren.”

Hoe heb je de wedstrijd ervaren?
“Het is natuurlijk een beetje raar om de strijd aan te gaan met je collega handelaars. Onze houding is er eigenlijk een van samenwerken en niet van competitie. Maar het was fijn om te zien hoe sommige collega’s zich ook vol overgave engageerden in de wedstrijd. Dergelijk enthousiasme werkt altijd aanstekelijk.”

"Het belangrijkste is dat met deze wedstrijd alle lokale handelaars mooi in de bloemetjes worden gezet en we heel wat waardering ontvangen."

Wat zijn je plannen tijdens het komende “Oostkamps ambassadeursjaar”?
“Door het afgelopen jaar is mijn ondernemerschapszin nog verder geëvolueerd. Ik blijf me sowieso actief inzetten als bestuurslid in Shopping Oostkamp, samen met Choc’atelier, Sam & Sieber en Gheysen Printing. Daarnaast bewandel ik verder de weg die ik heb ingeslagen: ik hecht heel veel belang aan een sterk en kwalitatief imago van een winkel om lokaal te kunnen groeien. INDESI moet een verhaal zijn dat klopt en herkenbaar is voor de klant en daar blijf ik in investeren: zowel in de winkel, in de webshop als op sociale media. Ook voor Oostkamp is het belangrijk dat we met de lokale handelaars samen een positief en dynamische identiteit uitbouwen. En hierin kan ik zeker mijn bijdrage leveren: creativiteit en ideeën genoeg!”

op 18 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP