Nieuwe manier van activiteiten ingeven

Activiteitenkalender (grote weergave)
Op 15/6 is de werkwijze gewijzigd om als vereniging activiteiten in te geven op de gemeentelijke website.

Geeft jouw vereniging via de gemeentelijke website activiteiten door voor publicatie in De Merel? Zoals we jullie vorige maand hebben laten weten, is sinds15 juni deze werkwijze veranderd. We zetten alles nog eens op een rijtje!

Hoe was het vroeger?

Vóór 15 juni waren de gemeentelijke website en de UiT in Vlaanderen-databank gekoppeld. Gaf je je activiteit in op onze website, dan publiceerden wij die door naar UiT in Vlaanderen. UiT werkt echter al een tijd lang op een andere manier. Tot nu konden wij nog de klassieke werkwijze aanhouden, maar sinds15 juni is dat niet meer mogelijk.

Wat verandert er?

  • Sinds15 juni geef je de activiteiten van je vereniging die open staan voor het ruime publiek rechtstreeks in op de website van Uit in Vlaanderen. Daar log je in en volg je de voorgestelde stappen. Je login en wachtwoord voor de gemeentelijke website zal daar niet werken. Je moet een account aanmaken op UiT zelf.
  • De gemeente krijgt diezelfde activiteiten binnen via UiT om te publiceren op de gemeentelijke website.
  • Vanuit onze website maken wij een overzicht dat gebruikt wordt voor De Merel.

Wat verandert er niet?

  • De activiteiten worden met 1 ingave op beide websites gepubliceerd: op UiT en op de gemeentelijke website en worden gebruikt voor De Merel.
  • De deadline voor De Merel: wil je in het septembernummer komen met je activiteit, dan blijft de deadline de 10e van de maand voordien. In dit voorbeeld dus: 10 augustus.
  • Wil je de gegevens van je vereniging aanpassen op de gemeentelijke website? Dan doe je dit nog steeds met je bestaande login en wachtwoord.

Achter de schermen zijn we ook bezig met een vernieuwing van de website. Deze nieuwe werkwijze voor het indienen van activiteiten zal ook voor die nieuwe website van toepassing zijn.

Als er nog vragen zouden zijn, neem gerust contact met ons op via communicatie@oostkamp.be.  

Bedankt alvast om dit bericht ook binnen jullie vereniging te verspreiden en de nodige afspraken te maken.

op 15 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP